Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je aan om de zorgvergelijker van Pricewise te gebruiken.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Zorgvergelijker

Met onze zorgvergelijker vind je makkelijk een zorgverzekering die past bij jouw wensen en persoonlijke omstandigheden. Je zorgverzekering vergelijken is bij ons heel makkelijk. Volg de stappen in onze zorgvergelijker en je krijgt een duidelijk overzicht van verschillende verzekeringen die bij je passen. Vul je gegevens in en wij vergelijken een groot aantal zorgverzekeringen op basis van jouw gegevens en wensen. Wij geven je meteen een overzicht van alle verzekeringen die je via ons kunt afsluiten en die aansluiten bij jouw zorgbehoeftes. Daarbij zetten we de goedkoopste verzekering die wij aanbieden altijd bovenaan in de zorgvergelijker. Een goede vergelijking én de juiste verzekering kunnen je honderden euro’s per jaar schelen.

 

Zorgvergelijker 2021

De nieuwe zorgpremies worden door de zorgverzekeraars elk jaar uiterlijk op 12 november bekendgemaakt. Vanaf dat moment kun je overstappen. Ook dit jaar zijn de nieuwe zorgpremies bekend. Wil jij weten of jouw verzekering nog wel de voordeligste is? Dan is het handig om gebruik te maken van onze zorgvergelijker. In de zorgvergelijker kun jij makkelijk een verzekering vinden voor je ziektekosten die past bij jouw zorgbehoeftes en wensen. Je kunt overstappen naar een andere zorgverzekering van 12 november tot en met 31 december 2020. Wat je ook niet moet vergeten: je kunt je oude zorgverzekering opzeggen tot 1 januari 2021. Heb je je oude verzekering wel opgezegd voor 1 januari 2021, maar nog geen nieuwe verzekering afgesloten? Dan kun je nog voor een nieuwe verzekering kiezen tot 1 februari 2021. Ook kun je de hele maand januari je afgesloten zorgpakket nog aanpassen. Wanneer je niet overstapt naar een andere zorgverzekeraar, of je zorgverzekering niet aanpast, ben je vanaf 1 januari verzekerd tegen de nieuwe polisvoorwaarden.

Zorgvergelijker: hoe werkt deze?

Het is niet moeilijk om onze zorgvergelijker te gebruiken. In de zorgvergelijker vul je eerst een aantal gegevens in en dan rolt er een op maat gemaakt resultaat uit. In de zorgvergelijker vul je de volgende gegevens in:

Persoonsgegevens

Begin met het invullen van je persoonsgegevens in onze zorgvergelijker. Je vult de volgende gegevens in: je geslacht, je geboortedatum en je postcode. Geef ook aan of je gezinsleden wilt meeverzekeren. Als ouder kun je kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op jouw zorgverzekering. Heeft jouw partner een verzekering met een uitgebreidere dekking? Dan is het verstandig om je kind(eren) mee te verzekeren op de polis van je partner.

Eigen risico

Vervolgens vul je in de zorgvergelijker in hoe hoog je het eigen risico wilt hebben. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je zorgverzekeraar de gemaakte ziektekosten van basiszorg vergoedt. Elk jaar wordt het minimaal verplichte eigen risico opnieuw bepaald door de overheid. Het minimaal verplichte eigen risico ligt op € 385,- en kun je in stapjes van € 100,- verhogen tot maximaal € 885,-. Het eigen risico heeft invloed op de hoogte van de zorgpremie. Kies je een hoger eigen risico? Dan betaal je elke maand een lagere premie.

Aanvullende verzekering

Kies daarna of je ook een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Een aanvullende verzekering dekt kosten die buiten het basispakket vallen. Denk aan de tandarts, anticonceptie en bijvoorbeeld de kosten voor fysiotherapie. Weet jij dat je volgend jaar hoge kosten gaat maken bij de tandarts, omdat je bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling nodig hebt? Dan kan het voordeliger zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Geef dit dan aan in onze zorgvergelijker. Nadat je hebt aangegeven of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten, kunnen wij beginnen aan de vergelijking. Daarna tonen wij je alle zorgverzekeringen die je via ons kunt afsluiten. De verzekeringen met de laagste premie staan bovenaan. Je ziet daarom direct welke bij ons de goedkoopste zijn én het beste bij jou passen.

Keuzevrijheid

Een zorgverzekering kent 3 soorten basisverzekeringen. De basisverzekeringen verschillen in de mate waarin je met je zorgverzekering keuzevrijheid hebt om zelf te bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat. In eerste instantie staan alle drie de basisverzekeringen aangevinkt in de zorgvergelijker. Maar de keus is aan jou. Je hebt 3 opties. De eerste optie is een naturapolis. Daarbij is het aanbod aan gecontracteerde zorgverleners redelijk uitgebreid, maar ga je naar een zorgverlener waarmee de verzekeraar geen afspraken heeft? Dan krijg je een lagere vergoeding. De keuze is dus beperkt. De tweede optie is de restitutiepolis. Met deze polis heb je volledige keuzevrijheid en kun je zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat. Vaak betaal je bij de niet-gecontracteerde zorgverleners eerst zelf de rekening, om de kosten vervolgens vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar. Je kunt ook kiezen voor een combinatiepolis. De combinatiepolis is een verzekering waarbij je een gedeelte van je zorgkosten in natura vergoed krijgt en een ander gedeelte op basis van restitutie. Hoe de verhouding natura-restitutie precies ligt, bepaalt de verzekeraar.

Beste zorgvergelijker

Waarom is het verstandig om elk jaar gebruik te maken van onze zorgvergelijker? Elk jaar bepaalt de overheid welke ziektekosten het komende jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Zorgverzekeraars bepalen elk jaar opnieuw de hoogte van hun zorgpremie van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Ook kunnen zij de inhoud van de aanvullende pakketten wijzigen. Kortom: de premie voor de zorgverzekering en de polisvoorwaarden kunnen elk jaar veranderen. Ook zijn de aanvullende verzekeringen bij elke verzekeraar anders. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker weet je zeker dat je kiest voor de zorgverzekering die voor jou het voordeligste is.

Zorgvergelijker 2020

De zorgvergelijker kun je voor een zorgverzekering van 2020 niet meer gebruiken. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan, in de meeste gevallen, namelijk alleen in de laatste 6 weken van het jaar. De rest van het jaar kun je wel een vergelijking maken in de zorgvergelijker, maar overstappen is niet mogelijk. Wel is er een uitzondering: ben je net 18 geworden? Dan moet je in de eerstvolgende maand van je nieuwe levensjaar een eigen zorgverzekering afsluiten. In dat geval kun je de zorgvergelijker wel gebruiken om een vergelijking te maken en over te stappen. Ook als je net in Nederland bent komen wonen, of net weer staat ingeschreven, kun/moet je ook een zorgverzekering aanvragen. Ook dan kun je de zorgvergelijker gebruiken. Sommige zorgverzekeraars bieden je daarnaast wel de optie om de zorgverzekering door het zorgseizoen heen een keer uit te breiden.

Meer weten over onze zorgvergelijker?

Kom je er niet uit of heb je vragen over onze zorgvergelijker? Onze klantenservice helpt je graag. Bel naar 088 22 66 912 om een van onze medewerkers te spreken. Dat kun je doen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Of stuur een mailtje naar info@hoyhoy.nl. Wij doen ons best om je mail binnen één werkdag te beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen tussen onze veelgestelde vragen over de zorgverzekering. Misschien staat het antwoord op jouw vraag daar wel tussen.

4.70 avg. rating (93% score) - 3621 votes