Tandarts

Schadeverzekering inzittenden
Schadeverzekering inzittenden
Schadeverzekering inzittenden
Schadeverzekering inzittenden
Schadeverzekering inzittenden
Schadeverzekering inzittenden

Verwijder polis

Kilometers per jaar

Het aantal kilometers per jaar dat u rijdt, heeft invloed op de premie. Als u dit niet precies weet kunnen de onderstaande vragen u helpen met het maken van een inschatting.

Vergelijk & verzeker méér dan 3600 zorgverzekeringen

  • Je krijgt van ons een seintje zodra de premies voor 2016 bekend zijn
  • De Zorg Alert is een gratis e-mailservice van Hoyhoy.nl
  • Je kunt jezelf op elk gewenst moment uitschrijven
  • Kies de zorgverzekering die het beste bij je past en bespaar honderden euro's
Onze zorgexperts

Staan klaar voor uw vragen

Niet tevreden?

14 dagen bedenktijd

Snel geregeld

In 5 minuten stapt u over

Gemiddeld een 7,7

Is het onafhankelijke cijfer dat wij van onze klanten krijgen, gebaseerd op 137 beoordelingen.

Wij zijn geen verzekeraar

We zijn onafhankelijk. We helpen u aan een zorgverzekering met de beste prijs op basis van uw wensen. We krijgen een vergoeding van verzekeraars. Maar deze vergoeding heeft nóóit effect op uw top 3.

Hoe werkt het vergelijken en afsluiten van uw zorgverzekering?

Vul uw gegevens in

Wij tonen u de beste zorgverzekeringen

Sluit af en wij regelen de overstap

Onafhankelijke vergelijker

Omdat wij géén verzekeraar of onderdeel van een verzekeraar zijn, kunt u bij ons vertrouwen op een onafhankelijke vergelijking. Het maakt ons immers niet uit voor welke verzekeraar u kiest. Het maakt ons wél uit dat u de beste zorgverzekering voor uw situatie vindt. Met de beste combinatie van prijs en kwaliteit.

Vergelijken én afsluiten

Bij hoyhoy.nl kunt u niet alleen zorgverzekeringen vergelijken, u kunt uw nieuwe verzekering ook direct afsluiten. Dat scheelt u vaak nog geld ook. U betaalt nooit extra als u via ons afsluit, maar krijgt vaak een aantrekkelijke korting.

Niet goed, geld terug

Mocht u na uw overstap via hoyhoy.nl toch niet tevreden zijn, dan kunt u tijdens de 14 dagen bedenktijd uw zorgverzekering alsnog annuleren. In dat geval krijgt u van ons direct uw geld terug. Wel zo’n prettig idee!

Laagsteprijsgarantie

Heeft u bij een andere aanbieder dezelfde verzekering, gevonden tegen dezelfde voorwaarden, maar voor een lagere prijs? Dan krijgt u van ons meteen het verschil terug.

 

Zorgverzekering vergelijken

Waarom uw zorgverzekering vergelijken?
De premies van zorgverzekeringen lopen nogal uiteen. En de aanvullende verzekeringen zijn ook bij geen enkele verzekering precies hetzelfde. Elk jaar bepalen de verzekeraars weer nieuwe premies en aanvullende dekkingen. Het is altijd goed om te vergelijken of overstappen zinvol is, omdat u het ene jaar misschien meer zorg verwacht dan het andere.

Vergelijken van zorgverzekeringen loont!
Het loont enorm om de verschillende zorgverzekeringen elk jaar opnieuw te vergelijken. Een goede vergelijking kan u zelfs honderden euro’s per jaar schelen.

De goedkoopste zorgverzekering
Bent u op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? U vindt de goedkoopste zorgverzekering makkelijk bij hoyhoy.nl. U ziet ook het cijfer voor de prijs-kwaliteitverhouding, dus u weet meteen of u goed zit wat kwaliteit betreft.

Goedkope zorgverzekering?

Tips voor een goedkope zorgverzekering

1. Lagere premie door verhogen eigen risico
Verhoog uw eigen risico van € 375 naar maximaal € 875. Doe dit alleen als u weinig zorgkosten verwacht te maken en als u het kunt betalen. Uw basispremie gaat dan met zo’n € 300 per jaar naar beneden. U kunt uw eigen risico elk jaar opnieuw bepalen.

2. Bekijk of u aanvullende zorgverzekeringen nog nodig heeft
U kunt ook uw aanvullende zorgverzekeringen schrappen of verlagen. Doe dit alleen als u ze niet verwacht nodig te hebben.

3. Collectiviteitskorting (ook via hoyhoy.nl!)
Kijk of u een collectieve korting kunt krijgen via uw werkgever, vereniging of organisatie. Hoyhoy.nl biedt kortingen tot wel 12% op de premie. Hou wel in de gaten of een internetpolis toch niet goedkoper is dan uw collectiviteitskorting. Vergelijken van uw zorgverzekering is dus altijd nuttig.

4. Zorgvergelijker 2015 op maat
Hoyhoy.nl heeft haar zorgvergelijker vernieuwd. De nieuwe vergelijker zorgt ervoor dat u nog makkelijker kunt vergelijken op basis van uw profiel. Hierdoor betaalt u nooit teveel voor dekking op maat.

5. Online zorgverzekering afsluiten
Stap over op een goedkopere (internet)polis en u krijgt dezelfde dekking voor een lagere prijs. Online verzekeringen zijn goedkoper omdat de communicatie vaak alleen via internet of e-mail loopt. Of omdat u medicijnen bij een internetapotheek bestelt.

Dekkingen zorgverzekeringen vergelijken

De zorgverzekering in Nederland bestaat uit een verplichte basisverzekering + aanvullende verzekeringen die u zelf kunt kiezen. Op hoyhoy.nl kunt u goed vergelijken wat de aanvullende verzekeringen kosten en welke polisvoorwaarden ze hebben.

De basisverzekering
De basisverzekering wordt vastgesteld door de overheid en is bij elke verzekeraar hetzelfde. Verzekeraars mogen voor de basisverzekering nooit iemand weigeren. Ze mogen de premie ook niet verhogen omdat iemand hogere zorgkosten heeft (bijvoorbeeld een oudere). Door het verhogen van uw eigen risico kunt u de premie van de basisverzekering wel verlagen.

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten. Zoals bezoek aan de huisarts en medische specialisten, verblijf in het ziekenhuis en basis GGZ. Zie Wat zit er in het basispakket van de zorgverzekering?

Aanvullende zorgverzekeringen
Heeft u meer zorg nodig dan de basisverzekering biedt? Bijvoorbeeld omdat u een bril nodig heeft, vaak naar de tandarts moet of naar een fysiotherapeut gaat? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Er zijn verschillende aanvullende zorgverzekeringen mogelijk. Denk aan:

Niet elke verzekeraar biedt al deze aanvullende verzekeringen aan. Soms zitten ze ook in een eigen pakket. De voorwaarden zijn altijd anders. Wij hebben daar bij het vergelijken extra goed op gelet, zodat u zonder rompslomp de zorgverzekering vindt met de beste voorwaarden en de beste prijs.

Naturapolis of restitutiepolis

Natura of restitutie?
Om een goedkopere polis aan te kunnen bieden, maken zorgverzekeraars afspraken met ziekenhuizen, artsen en apotheken. Dit is de zogenaamde naturaverzekering. Hierdoor is uw premie voordeliger. Wilt u zelf uw ziekenhuis of arts kunnen kiezen, neem dan de restitutieverzekering. Deze is wel duurder, maar zo weet u zeker dat u vrije artsenkeuze heeft. Vergelijk alle zorgverzekeringen op hoyhoy.nl en u weet precies welke invloed uw keuzes hebben op de prijs.

Zorgverzekering opzeggen

Gratis opzegservice
Stapt u via hoyhoy.nl over van zorgverzekeraar? Gebruik dan onze gratis opzegservice. Wij zeggen dan uw huidige zorgverzekering op. Zo heeft u er geen omkijken meer naar.

Wanneer kunt u overstappen van zorgverzekeraar?
Half november ontvangt u van uw huidige zorgverzekeraar een aanbieding voor de zorgverzekering van het jaar erna. Wilt u inderdaad overstappen? Dan moet u voor 1 januari uw ziektekostenverzekering opzeggen. Heeft u voor 1 januari nog geen keuze kunnen maken? Geen probleem. U heeft tot 1 februari de tijd om over te stappen. U moet dan wel sowieso voor 1 januari uw zorgverzekering opzeggen.

Opzeggen na acceptatie
Bent u bang dat u niet geaccepteerd wordt? Zorg dan dat u eerst zeker weet dat de nieuwe zorgverzekeraar u accepteert. Zeg daarna uw huidige zorgverzekering pas op.

Zorgverzekering halverwege het jaar opzeggen
In sommige gevallen kunt u wel halverwege het jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Bijvoorbeeld wanneer:

  • u 18 jaar wordt
  • u uit militair dienstverband komt
  • u gaat scheiden
  • u wisselt van werkgever en wederom kiest voor de collectieve zorgverzekering van uw werkgever
  • de zorgverzekeraar de polisvoorwaarden tussentijds aanpast