18-zorgverzekering

Ik word 18, wat nu?

Gefeliciteerd met uw 18e verjaardag! Vanaf deze dag mag u stemmen, maar u beheert ook uw eigen bankrekening en moet voor uzelf een zorgverzekering afsluiten. Uw huidige zorgverzekeraar (die van uw ouders) zal u een aanbieding doen. Maar u kunt ook zelf op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. Zorgverzekering vergelijken Met ons stappenplan is de keuze voor een zorgverzekering een stuk eenvoudiger. Vul aan de hand van dit stappenplan onze vergelijking in, dan krijgt u direct de beste zorgverzekering te zien.
  • Doet u aan sport? Heeft u veel kans op een blessure? Ja : kies voor een verzekering met 9 of 18 consulten voor fysiotherapie . Nee : overweeg of u fysiotherapie nodig heeft.
  • Heeft u regelmatig gaatjes of moet u binnenkort een kies trekken of een wortelkanaalbehandeling?   Ja : kies voor een tandverzekering . Probeer in te schatten hoe hoog de tandartskosten zullen zijn en kies het gewenste bedrag. Bijvoorbeeld, 100% dekking voor minimaal 250 euro. Nee : overweeg of u dan een tandartsverzekering nodig heeft. U kunt een vergelijking maken met en zonder vergoeding voor tandarts, voor het verschil in premie.
  • Maakt u gebruik van alternatieve geneeswijze?   Ja:  kies het gewenste bedrag voor de vergoeding. Nee : kies eventueel geen dekking.
  • Heeft u een bril of lenzen? Ja : een flink aantal aanvullende zorgverzekeringen vergoeden brillen en/of lenzen . Overweeg wel of de premie van de aanvullende verzekering opweegt tegen de vergoeding. Nee : kies eventueel geen dekking.
  • Gaat u regelmatig naar het buitenland? Het basispakket van de zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke zorg in het buitenland (tot het maximum Nederlandse tarief). Sommige landen hebben een duurder zorgsysteem (of veel privéklinieken). Het kan dan verstandig zijn om medische kosten in het buitenland bij te verzekeren via een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering . Ja : kies voor Europa of Werelddekking. Nee : kies de standaard dekking.
  • Zwangerschap en anti-conceptie? De bevalling en kraamzorg vallen onder de dekking van de basisverzekering. Er geldt wel een eigen bijdrage . Voor deze kosten kunt u zich aanvullend verzekeren. Anti-conceptie valt voor 22-jarigen en ouder niet binnen het pakket van de basisverzekering. Vindt u het nodig om hier een aanvullende verzekering voor te nemen? Ja : kies de gewenste dekking. Nee : kies geen vergoeding.
  • Heeft u een beugel, of verwacht u komend jaar een beugel te nemen? Ja : kies de gewenste dekking. Nee : kies voor geen vergoeding.
U heeft ook de keuze om een speciaal jongerenpakket te nemen. Deze verzekeringen zijn speciaal toegespitst op de behoeften van jongeren en studenten. Zorgverzekering vergelijken
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes