Sign In

Sign Up

Lost Password

Zorgverzekering
Zorgverzekering vergelijken
Zorgverzekering vergelijken
méér dan 3600 zorgverzekeringen

Goed om te weten: maak een aparte vergelijking als jullie zorgwensen ver uit elkaar liggen.


Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Ze hebben recht op de dekking van de meest uitgebreid verzekerde ouder.

Zorgverzekering vergelijken

De nieuwe zorgpremies worden elk jaar uiterlijk op 19 november bekendgemaakt. In 2017 zijn bijna alle zorgpremies gestegen. Kun jij goedkoper uit zijn volgend jaar? Kom erachter door je zorgverzekering te vergelijken.

Waarom jouw zorgverzekering vergelijken?

De premies van zorgverzekeringen lopen ook in 2017 nogal uiteen. En de aanvullende verzekeringen zijn ook bij geen enkele verzekering precies hetzelfde. Elk jaar bepalen de verzekeraars weer nieuwe premies en aanvullende dekkingen. Het is altijd goed om te vergelijken of overstappen zinvol is, omdat je het ene jaar misschien meer zorg verwacht dan het andere.

Vergelijken van zorgverzekeringen loont!

Het loont enorm om de verschillende zorgverzekeringen elk jaar opnieuw te vergelijken. Een goede vergelijking kan je zelfs honderden euro’s per jaar schelen.

De goedkoopste zorgverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Je vindt de goedkoopste zorgverzekering makkelijk bij hoyhoy.nl. Je kunt precies aangeven welke dekkingen jij wenst. Zo krijg jij het overzicht wat aansluit bij jouw behoeften.

Tips voor een goede én goedkope zorgverzekering

Je wilt natuurlijk je premie zo laag mogelijk houden, maar tóch goed verzekerd zijn. Wij geven je een aantal tips.

1. Lagere premie door verhogen eigen risico

Verhoog je eigen risico van 385 euro naar maximaal 875 euro. Doe dit alleen als je weinig zorgkosten verwacht te maken en als je het kunt betalen. Je basispremie gaat dan met zo’n 300 euro per jaar naar beneden. Je kunt je eigen risico elk jaar opnieuw bepalen.

2. Bekijk of je je aanvullende zorgverzekeringen nog nodig hebt

Je kunt ook je aanvullende zorgverzekeringen schrappen of verlagen. Doe dit alleen als je niet verwacht ze nodig te hebben.

3. Collectiviteitskorting (ook via hoyhoy.nl)

Kijk of je een collectieve korting kunt krijgen via jouw werkgever, vereniging of organisatie. Hoyhoy.nl biedt kortingen tot wel 12% op de premie. Hou wel in de gaten of een internetpolis toch niet goedkoper is dan jouw collectiviteitskorting. Vergelijken van je zorgverzekering is dus altijd nuttig.

4. Zorgvergelijker 2017 op maat

Hoyhoy.nl heeft haar zorgvergelijker vernieuwd. De nieuwe vergelijker zorgt ervoor dat je nog makkelijker kunt vergelijken op basis van jouw profiel. Hierdoor betaal je nooit teveel voor dekking op maat.

5. Online zorgverzekering afsluiten

Stap over op een goedkopere (internet)polis en je krijgt dezelfde dekking voor een lagere prijs. Online verzekeringen zijn goedkoper omdat de communicatie vaak alleen via internet of e-mail loopt. Of omdat je medicijnen bij een internetapotheek bestelt.

Zorgverzekering 2017: de ideale verzekering voor jouw zorgsituatie

Weet je al welke zorgverzekering in 2017 het beste bij je past? Volg het nieuws over de veranderingen binnen het basispakket, bedenk hoeveel zorg je nodig hebt en vergelijk welke verzekering het beste bij je past. Wij bieden je alle informatie die je nodig hebt om tot de ideale keuze te komen voor jouw zorgverzekering. En wees niet bang dat de vergoedingen tussentijds zomaar worden aangepast, want dat mogen zorgverzekeraars niet meer. Overigens gebruiken de verzekeraars 73% van hun winst om de premie zo laag mogelijk te houden voor jou.

Veranderingen in de basisverzekering

Ook in 2017 zijn er weer een aantal veranderingen in de basis zorgverzekering. Hoyhoy zet ze voor je op een rij.

Een aantal voorbeelden van wijzigingen in de zorgverzekering 2017:

 • Het eigen risico stijgt niet, maar blijft even hoog als vorig jaar: 385 euro;
 • De zorgpremie stijgt gemiddeld 7,95 euro per maand, in totaal 95,40 per jaar;
 • De zorgtoeslag voor de zorgverzekering in 2017 wordt hoger: deze stijgt mee met de zorgpremie;
 • De inkomensafhankelijke bijdrage voor werkgevers daalt naar 6,65%;
 • Zorgverzekeraars mogen in meerdere gevallen vrijstelling geven van het eigen risico. Bijvoorbeeld als je een programma voor depressie, diëten of diabetes volgt. Op die manier gaat je eigen risico daar niet aan op.

Extra vergoedingen in het basispakket

Het basispakket is uitgebreid met de volgende vergoedingen:

 • De operatie van een bovenooglid als je een slap of verlamd bovenooglid hebt;
 • Medisch noodzakelijke besnijdenis;
 • De plaatsing van een borstprothese bij vrouwen of transvrouwen zonder borstgroei;
 • Fysiotherapie of oefentherapie voor mensen met etalagebenen;
 • Implantaat van snij- en hoektanden tot 23 jaar (voorheen tot 18 jaar);
 • Opvang en zorg voor mensen die om medische redenen niet thuis kunnen verblijven (eerstelijnsverblijf);
 • Vanaf april 2017 kan iedere zwangere vrouw ervoor kiezen om de NIPT-test te laten doen. Hiervoor wordt een vergoeding van 175 euro gevraagd.

GGZ en zorgverzekering

Vanaf 2017 moeten alle zorgaanbieders in de geestelijke gezondsheidszorg (ggz) een kwaliteitsstatuut hebben. Dit houdt in dat ggz-instellingen en zorgverleners hun zorg goed regelen. Zorgverzekeraars vergoeden in 2017 alleen nog maar ggz-zorgverleners met dit kwaliteitsstatuut.

Kunstgebitten:

De berekening voor de eigen bijdrage van een implantaatgedragen kunstgebit. Zo’n kunstgebit is met kunstwortels in de mond bevestigd. Voor de onderkaak wordt in 2017 een eigen bijdrage van 10% verwacht, voor de bovenkaak is dit 8%.

 

Voor gewone kunstgebitten (zonder implantaten) geldt een eigen bijdrage van 25%. Bij de reparatie van een kunstgebit of implaatgedragen kunstgebit moet je in 2017 10% van de kosten zelf betalen.

Meer geld voor

In 2017 komt er meer geld beschikbaar voor verschillende soorten zorg.

Dementie

Van 2017 tot 2020 komt er 30 miljoen euro vrij voor het Deltaplan Dementie. Dit plan omvat onder andere medisch onderzoek naar betere behandeling van dementie, de genezing ervan en mogelijkheden om dementie te voorkomen.

Wijkverpleging

Ook voor wijkverpleging komt meer geld. 170 miljoen extra om precies te zijn. Dan is bovenop de 180 miljoen die hier in 2016 voor werd uitgetrokken. Hiermee komt er meer en betere financiering voor wijkverpleegkundige zorg.

Langdurige zorg

Al vanaf dit jaar komt er bijna 200 miljoen extra voor langdurige zorg. Het blijkt dat steeds meer mensen voor langere duur zorg nodig hebben, vooral voor ouderen en mensen met een beperking.

Zorg voor verwarde personen

Er komt 30 miljoen euro extra om lokale en regionale initiatieven te ondersteunen die vervoer en opvang van verwarde personen ondersteunen.

4.70 avg. rating (93% score) - 3621 votes