Aanvullende-verzekering

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering kan worden gezien als een extra. Toch is het voor veel mensen geen overbodige luxe. Er zijn verschillende soorten aanvullende zorgverzekeringen in vele soorten en maten. Een aanvullende tandartsverzekering bijvoorbeeld, of de extra dekking voor fysiotherapie en brildragers . En nog veel meer.

Waarom een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering klinkt interessant. Maar de grote vraag blijft: is een aanvullende verzekering nuttig of zelfs nodig? Het besluit nemen tot het afsluiten van een aanvullende verzekering hangt af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld te maken met een beperking of moet u regelmatig naar de tandarts door gebitsproblemen? Of denkt u binnen nu en een korte tijd ondersteuning nodig te hebben met een zwangerschap of de periode na de bevalling? Dan zou een aanvullende zorgverzekering uitkomst kunnen bieden.

Niet verplicht en niet altijd noodzakelijk

 Een aanvullende verzekering is niet verplicht en ook niet altijd noodzakelijk. Maar wanneer u een juiste aanvullende verzekering afsluit, kan deze erg nuttig zijn. Denk aan situaties waarbij hoge kosten komen kijken: tandheelkundige operaties, nieuwe lenzen, langdurige fysiotherapeutische behandelingen, enzovoorts. Deze zouden zonder een aanvullende verzekering in de meeste gevallen geheel uit uw eigen zak moeten worden betaald. Met een aanvullende verzekering is dit niet het geval. U kunt dan gemaakte kosten declareren, waarbij een groot deel of zelfs het hele bedrag wordt teruggestort.

Aanvullende tandarts- en fysiotherapeutische verzekering

De aanvullende verzekeringen die mensen het vaakst afsluiten, zijn de aanvullende tandarts- en fysiotherapeutische verzekering. Fysiotherapie en tandheelkunde worden vaak ingeschakeld. Logisch, aangezien iedereen een gezond gebit en een stabiel lichaam wil hebben. Specifieke behandelingen bij een tandarts en een langdurige vorm van fysiotherapie wordt op deze manier betaalbaar voor de gemiddelde Nederlander. Zonder aanvullende verzekering is dit niet altijd het geval. Bij het afsluiten van zo'n verzekering kunt u kiezen voor een speciale 'dekking'. Bijvoorbeeld een volledige vergoeding van de eerste 20 fysiotherapeutische behandelingen, of een maximum te vergeven bedrag per jaar per persoon. Dit wordt vastgesteld door de zorgverzekeraar .

Andere aanvullende verzekeringen

Naast fysiotherapie en tandheelkunde zijn er natuurlijk nog veel meer specialisten en behandelingen beschikbaar. Dat betekent dus ook meer aanvullende verzekeringen. Denk aan een speciale verzekering voor 'lichamelijke pech' tijdens verblijf in het buitenland, of een aanvullende verzekering voor psychologische hulp. Ook voor anticonceptie en huisarts- en ziekenhuishulp is tegenwoordig een aanvullende verzekering af te sluiten. Er bestaan (soms grote) verschillen tussen verzekeringsmaatschappijen. In kosten en mogelijkheden. Daarom is het verstandig voor elke vorm van aanvullende verzekering goed te informeren bij verschillende aanbieders. Dan kunt u de meest gunstige en passende verzekering afsluiten.

Aanvullende verzekering opzeggen

Aangezien een aanvullende verzekering niet verplicht is, kan deze ook altijd weer worden opgezegd. Hou er wel rekening mee dat een opzegging – ook wanneer u overstapt van verzekeraar – voor 31 december binnen moet zijn bij uw maatschappij. Deze wordt dan pas in het volgende jaar verwerkt. U zit dus altijd een jaar aan uw aanvullende verzekering vast.

Losse aanvullende verzekering mogelijk?

Het is ook mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u wel tevreden bent over de basisverzekering van een maatschappij, maar liever een andere aanvullende verzekering bij een andere maatschappij wilt hebben. Deze losse aanvullende verzekering kunt u dan bij de andere partij afsluiten. Hou er wel rekening mee dat kosten hoger kunnen uitpakken. Ook kan er snel verwarring of zelfs problemen ontstaan. Wilt u zeker weten dat alles handig en goed geregeld is? Hou het dan bij één specifieke zorgverzekeraar.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes