Bewuzt

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over Bewuzt? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Bewuzt.Bewuzt

Met de zorgverzekering van Bewuzt heb je een lagere premie zelf in de hand. Het is de bedoeling van Bewuzt dat je een bewuste keuze in jouw zorggebruik en zorgverzekering maakt. Hoe werkt Bewuzt? Bewuzt werkt met een zogenaamd no-claimbeleid. Wanneer je geen claim indient bij jouw aanvullende verzekering, krijg je het jaar daarop korting op de premie. Deze korting kan oplopen tot 40%. Bij Bewuzt kun je veel online regelen: declaraties, herhaalrecepten en wijzigingen. Bewuzt is onderdeel van zorgverzekeraar VGZ.

bewuzt

Bewuzt-zorgverzekering

Elke verzekeraar biedt hetzelfde basispakket aan. De inhoud van de basisverzekering wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Wat wél verschilt is het soort polis: een naturapoliscombinatiepolis of restitutiepolis. Met een naturapolis heb je beperkte keuze aan zorgverleners, terwijl je met een restitutieverzekering overal terecht kunt. Bewuzt biedt enkel een naturaverzekering aan.

Bewuzt voordelen

  • Scherpe premie
  • Online verzekering
  • No-claimkorting

Bewuzt premie

Kies je vier aanvullende opties bij je zorgverzekering, dan krijg je stapelkorting op je zorgverzekering. Als je uiteindelijk geen vergoeding gebruikt van je aanvullende optie, dan krijg je het volgende jaar korting op deze optie. Je kunt ook kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je op je zorgpremie krijgt. In onze zorgvergelijker kun je filteren op je voorkeuren en zie je gelijk wat voor invloed deze hebben op de premie bij de verschillende zorgverzekeraars.

Bewuzt dekking

De dekking van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. De basisverzekering van Bewuzt is een Naturapolis, maar je hebt wel vrije zorgkeuze. Je kunt je zorgverzekering uitbreiden met één van de twee fysio-pakketten, of met een buitenlandzorgpakket. Met het buitenland Goed-pakket heb je dekking in heel Europa en met het Buitenland Beter-pakket heb je werelddekking. Ook kun je het basispakket aanvullen met tandzorg. Bij Bewuzt ontvang je gratis een tandongevallenverzekering.

Bewuzt voorwaarden

Is Bewuzt de beste keuze voor jou? In onze zorgvergelijker kun je alle dekkingsvoorwaarden van Bewuzt bekijken en vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Bewuzt opzeggen

Stap je voor 1 januari over naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt je verzekering bij Bewuzt automatisch voor je opgezegd. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar je weet nog niet welke? Zorg dan dat je je zorgverzekering bij Bewuzt voor het einde van het jaar opzegt. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Je kunt je zorgverzekering bij Bewuzt opzeggen per brief of per e-mail.

Tussentijds opzeggen

Je kunt niet zomaar je zorgverzekering tussentijds opzeggen, maar in een aantal situaties kan dat wel:

  • Wanneer je gaat scheiden of je wordt 18 jaar (en je bent meeverzekerd op iemand anders polis)
  • De polisvoorwaarden tussentijds nadelig voor je wijzigen
  • Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft
  • Als je collectief verzekerd bent bij Bewuzt en je verandert van werkgever

Bewuzt vergelijken

Vraag je je af of de zorgverzekering van Bewuzt het beste bij je past? Vergelijk Bewuzt met een groot aantal andere zorgverzekeringen. Je weet dan direct welke zorgverzekering het beste bij je past en waar je het goedkoopst uit bent.

Bewuzt contact

Bewuzt kun je op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 bereiken via het telefoonnummer 088-1310139. Of chat via de website van Bewuzt.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes