Borstvergroting vergoed

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Borstvergroting vergoed

In Nederland worden ieder jaar ongeveer 3.000 borstvergrotingen uitgevoerd. Een deel van deze ingrepen wordt vergoed vanuit de zorgverzekering en een deel niet. Wat de criteria zijn om een borstvergroting vergoed te krijgen, lees je hieronder.

borstvergroting vergoed

Vergoeding voor borstvergroting

Vanuit de basisverzekering wordt een borstvergroting niet vergoed. Vanuit de aanvullende verzekering vergoeden zorgverzekeraars een borstvergroting wel. Hiervoor gelden de volgende criteria.

Medische reden

Er moet sprake zijn van een duidelijke medische reden:

  • Een borstreconstructie na het verwijderen van een borst door borstkanker
  • Er is minimaal één cupmaat verschil tussen je borsten
  • Er is sprake van een aanlegstoornis

Psychische en sociale problemen

Er moet sprake zijn van psychische en sociale problemen door de huidige borsten. Een medisch adviseur van de zorgverzekeraar zal beoordelen of de borstvergroting wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Als je een borstvergroting wilt laten uitvoeren, dan is het dus verstandig om na te gaan of je voldoet aan de gestelde criteria. Daarnaast is het van belang om de verschillende dekkingen goed met elkaar te vergelijken, omdat iedere zorgverzekeraar andere vergoedingen biedt.

Borstvergroting en eigen risico

Het eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de basisverzekering valt. Er geldt daarom geen eigen risico voor een borstvergroting.

Zorgverzekering afsluiten

Via ons kun je de verzekeringen vergelijken waar een borstvergroting wordt vergoed. Gebruik hiervoor onze zorgvergelijker. Wij helpen je graag!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes