Budgetpolis

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Budgetpolis

Een budgetpolis is een uitgeklede versie van een naturapolis. Beide zijn basisverzekeringen. Jouw zorgkosten worden met een budgetpolis alleen vergoed als je naar een gecontracteerde tandarts, ziekenhuis of andere hulpverlener toegaat. Eentje waar je zorgverzekeraar bepaalde prijsafspraken mee heeft. Ga je ergens anders naartoe? Dan worden de kosten of helemaal niet of maar voor een deel vergoed.

budgetpolis

Verschil budgetpolis en naturaverzekering

Het belangrijkste verschil tussen een budgetpolis en een naturapolis is het aantal gecontracteerde zorgverleners. Een budgetpolis is een ‘light’ versie van de naturazorgverzekering. Dat wil zeggen dat je met een naturazorgverzekering naar meer zorgverleners kunt. Ook als je zorgverzekeraar daar geen afspraken mee heeft.

Beperktere keuze aantal zorgverleners budgetpolis

Met een budgetpolis heb je een beperktere keuze aan zorgverleners. Je kunt daardoor soms niet bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht. Vind je het niet erg om bijvoorbeeld vijftig kilometer te rijden voor bepaalde zorg? Dan is een budgetpolis een goede optie voor jou. Ga je toch naar het ziekenhuis om de hoek? Dan worden de kosten niet of slechts voor een deel vergoed. Daarnaast regel je met een budgetpolis bijna alles online. Je declareert je kosten via een app of de site. Een herhaalrecept vraag je aan via de internetapotheek. De klantenservice antwoordt via de chat of mail. Een telefoonnummer waar je even naar belt, is er niet. Vraag je daarom goed af of een budgetpolis bij je past.

Waarom zijn budgetpolissen goedkoper?

Zorgverzekeraars houden de zorgpremies van budgetpolissen zo laag, omdat ze scherpe prijsafspraken maken. Die afspraken maken ze met een beperkt aantal zorgverleners. Zo’n aanbieder is bijvoorbeeld een ziekenhuis. In ruil voor lage kosten, krijgt een ziekenhuis dan een hoop doorverwijzingen vanuit de zorgverzekeraar.

Wat zijn de voordelen van een budgetpolis?

  • Het is de goedkoopste basisverzekering.
  • Rekeningen hoef je niet zelf voor te schieten.

Wat zijn de nadelen van een budget zorgverzekering?

  • Je hebt niet zo veel keuze uit het aantal zorgverleners.
  • Je betaalt (deels) de kosten uit eigen zak als je geen gebruikmaakt van de aangewezen zorgverleners. Dit geldt niet voor spoedeisende hulp. Daarvoor kun je nog steeds overal terecht.
  • Kosten kunnen hoog oplopen als je naar een andere zorgverlener gaat. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een ziekenhuisopname.
  • Je moet soms ver reizen om naar een van de gecontracteerde zorgverleners te gaan.
  • Je regelt alles online. Dat is niet voor iedereen even handig.

Wel of geen budgetpolis?

Als je gezond bent en weinig geld kwijt wilt zijn aan je zorgverzekering, kan een budgetpolis een optie zijn. En vraag jezelf af of je handig bent met de computer. Je regelt met een budgetpolis namelijk al je zaken online. Sluit een passende zorgverzekering af. Eentje die helemaal toegespitst is op jouw behoeften en wensen. Ga direct naar onze zorgvergelijker en bekijk wat jij bespaart op jouw zorgverzekering!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes