Combinatiepolis

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de combinatiepolis? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: combinatiepolis.Combinatiepolis

Een aantal zorgverzekeraars bieden een combinatiepolis aan. Dit is een combinatie van de naturapolis en de restitutiepolis. Bij een combinatiepolis heb je bij de meeste zorgverleners vrij zorgkeuze. Je kunt dus zelf kiezen naar welke zorgverleners je wilt gaan. Echter, heb je wel minder keuzevrijheid dan bij een restitutiepolis. In de polisvoorwaarden kun je zien welke zorg in natura vergoed wordt en voor welke zorg restitutie geldt.
combinatiepolis

Wat betekent natura?

Wanneer de zorg in natura vergoed wordt, kun je alleen gebruikmaken van de ziekenhuizen, specialisten waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Laat je je behandelen bij een gecontracteerde zorgverlener, dan wordt de rekening direct doorgestuurd naar jouw zorgverzekeraar. Wil je terecht bij een specifieke zorgverlener? Check van tevoren of de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met deze zorgverlener. Wil je toch naar een zorgaanbieder van je eigen keuze? Dan vergoedt je zorgverzekeraar alleen de kosten tot het normale bedrag. Vaak dekt dit de rekening, maar sommige zorgverleners hanteren hogere tarieven dan de standaard kosten voor de behandeling. De resterende kosten zijn dan voor eigen rekening.

Wat betekent restitutie?

Met een combinatiepolis kun je voor een gedeelte van de zorg wel naar een zorgaanbieder van jouw eigen keuze. Je krijgt dan een rekening thuis, die je kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar. Let op: bij een restitutiepolis wordt zorg vaak vergoed tot het marktconforme tarief. Wanneer jouw fysiotherapeut € 45,- vraagt en je zorgverzekeraar vergoedt tot € 36,50 euro, moet je zelf € 8,50 bijbetalen.

Polisvoorwaarden combinatiepolis

De verhouding tussen de natura en restitutie in de combinatiepolis kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Wij raden je aan om, voordat je een zorgverzekering afsluit, eerst te kijken of de zorgverzekeraar de zorg die jij nodig hebt voor 100% vergoedt. Stel, je bent zwanger en hebt goede ervaringen met een verloskundige. Met een combinatiepolis is het mogelijk dat de zorgverzekeraar de kosten van deze verloskundige niet 100% vergoedt. Kijk voordat je deze zorgverzekering afsluit eerst even of de zorgverzekeraar een contract heeft met de verloskundige.

Voordelen combinatiepolis

Een combinatiepolis heeft een aantal voordelen:

  • Ruime vrije zorgkeuze
  • Goedkoper dan een restitutiepolis.

Nadelen combinatiepolis

  • Afhankelijk van aangesloten zorgverleners
  • Duurder dan een naturapolis

Keuze combinatiepolis

Vind je een restitutiepolis te duur? Dan is een combinatiepolis een goed alternatief. Je hebt dan een ruimere zorgkeuze dan bij een naturapolis. Check van tevoren goed welke zorgverleners bij jouw in de buurt zijn gecontracteerd. Als deze ook zijn gecontracteerd bij een naturapolis, dan heeft het geen zin om een duurdere combinatiepolis ervoor af te sluiten. Je kunt in onze zorgvergelijker aangeven welke zorgverleners jij belangrijk vindt en bij welke zorgverzekeringen dit wordt vergoed.

Declaraties combinatiepolis

Heb je een combinatiepolis? De zorg die valt onder de naturapolis wordt door je zorgverlener verrekend met je zorgverzekeraar. Daar heb jij geen omkijken naar. Valt de zorg onder de restitutie? Dan betaal je de rekening eerst zelf en dit kun je later bij je zorgverzekeraar declareren. In sommige gevallen worden niet alle kosten volledig vergoed.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes