Cz

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over CZ? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: CZ.CZ

CZ (Centraal Ziekenfonds) is een betrouwbare zorgverzekeraar met zo’n 3,5 miljoen klanten en ruim bijna 90 jaar ervaring in het verzekeren van zorg. CZ is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Bij CZ is iedereen welkom: iedereen wordt geaccepteerd. Ongeacht welke zorg je gebruikt of in de toekomst nodig hebt.

 

cz

CZ voordelen

Zorgverzekeraar CZ heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een grote verzekeraar die zich specifiek richt op de zorgverzekering. Een die al heel lang meegaat. Wat zijn de andere pluspunten?

  • CZ zegt jouw oude verzekering voor je op;
  • declareren kan gemakkelijk online via Mijn CZ;
  • je kunt het eigen risico betalen in termijnen;
  • klanten waarderen de service van CZ met een 8.

CZ dekking

Bij CZ heb je keuze uit drie basisverzekeringen. Waarbij de eerste twee naturaverzekeringen zijn en de derde een restitutiepolis is. Bij een naturaverzekering krijg je 100% vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan moet je een gedeelte bijbetalen. CZ heeft met zo’n 45.000 zorgverleners een contract. Dat betekent dat er eigenlijk altijd wel een bij jou in de buurt is waarbij de zorg volledig wordt vergoed. Bij een restitutiepolis kies je altijd zelf je zorgverlener en krijg je 100% vergoed van het bedrag dat deze behandeling normaal gesproken kost. Wil je meer of een ruimere vergoedingen? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, bril, tandarts of alternatieve geneeswijzen.

CZ premie 2020

De zorgpremie voor een naturaverzekering ligt bij CZ in 2019 op minimaal € 114,95 (budget, naturaverzekering) en op maximaal € 127,45 voor de restitutieverzekering. De zorgpremies verschillen elk jaar.

CZ voorwaarden

Op de website van CZ vind je op de voorwaardenpagina de voorwaarden per individuele en collectieve verzekering. Elk jaar plaatst de zorgverzekeraar haar voorwaarden op deze pagina. Je ziet daar onder andere het pakketoverzicht, de verzekeringsvoorwaarden, aanvullende verzekeringen en de basisverzekeringen. Zo weet je precies waar je in het nieuwe of huidige zorgjaar aan toe bent.

CZ opzeggen

Wil je de zorgverzekering van CZ opzeggen? Tussen half november en eind december kun je overstappen. Dat is dan ook het moment waarop je een huidige zorgverzekering opzeggen kunt.

CZ vergelijken

Ga je bij ons zorgverzekeringen vergelijken, dan zijn er meerdere verzekeringen van de CZ Groep te zien. Zo zijn er CZ, Just (voorheen CZdirect, tegenwoordig Just), OHRA en de Nationale-Nederlanden. Dit zijn allemaal merknamen van de CZ Groep. Is de zorgverzekering van CZ voor jou een van de voordeligste opties? Dan zie je CZ in de top 10 staan.

CZ contact

Je kunt CZ telefonisch bereiken op verschillende telefoonnummers. Voor telefonisch contact in Nederland zijn er verschillende opties:

  • Klantenservice: 088-5557777 (vragen over vergoedingen, wijzigingen, etc);
  • Zorgteam: 013-5949110 (vragen over second opinions, wachtlijstbemiddeling, etc);
  • CZ Ziekenhuislijn: 013-5938240 (vragen over ziekenhuiszorg);
  • CZ Geboortezorgadviseurs: 088-5557755 (vragen over kraamzorg en -pakket);
  • CZ Gezondheidslijn: 088-5557333 (vragen over ziektes, lifestyle en persoonlijke gezondheid);
  • Infolijn Buitenland 046-4595145 (vragen over zorg in en rekeningen uit het buitenland).

Voor medische spoedeisende zorg tijdens een verblijf in het buitenland is er de CZ Helpline: +31 13 468 04 02. En wil je liever mailcontact? Dan kun je het contactformulier invullen. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een antwoord.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes