Dsw

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over DSW? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: DSW.DSW

Zorgverzekeraar DSW heeft ongeveer 460.000 verzekerden. Deze klanten kunnen via zorgloketten, de DSW zorgbus, telefoon en website bij DSW terecht. DSW is gevestigd in Schiedam. DSW stelt haar klanten hoog in het vaandel. Daarom worden declaraties gemiddeld binnen vijf werkdagen uitbetaald. Ook maakt DSW elk jaar traditiegetrouw als éérste zorgverzekeraar de premie van de zorgverzekering bekend. In 2019 kreeg DSW dan ook de prijs voor de klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland.

 

dsw

DSW zorgverzekering

DSW biedt alleen een basisverzekering in de vorm van een combinatiepolis met vrije zorgkeuze aan. Dit betekent dat je een vrije zorgkeuze hebt, maar in sommige gevallen worden de kosten niet volledig vergoed. De basisverzekering is uit te breiden met vier aanvullende verzekeringen. Drie van deze verzekeringen vergoeden ook de tandartskosten, alleen AV-Compact niet. Bij de andere aanvullende verzekeringen hoef je daarvoor geen aparte verzekering af te sluiten. Iedereen kan bij DSW een zorgverzekering afsluiten. Jong of oud dat maakt allemaal niet uit. DSW accepteert iedereen voor de basisverzekering én aanvullende verzekering.

DSW voordelen

 • Geen medische selectie aanvullende zorgverzekeringen
 • Eigen risico gespreid betalen
 • Declaraties online indienen
 • Medische hulp in het buitenland
 • Combinatiepolis met vrije zorgkeuze

DSW premie

Iedereen betaalt bij voor een DSW zorgverzekering dezelfde premie. DSW biedt geen collectieviteitskorting aan, daardoor zal je dus nooit voor de korting van anderen betalen. Als je de zorgpremie vooruit betaalt aan DSW kun je wel korting krijgen. Ook als je kiest voor een vrijwillig eigen risico naast het verplichte eigen risico, gaat je zorgpremie naar beneden. In onze zorgvergelijker kun je filteren op je voorkeuren en zie je gelijk wat voor invloed deze hebben op de premie bij de verschillende zorgverzekeraars.

DSW dekking

DSW biedt standaard een basisverzekering aan. Dit is een combinatiepolis met vrije zorgkeuze. De basisverzekering van DSW kun je uitbreiden met vier aanvullende verzekeringen:

 • AV-Compact
 • AV-Standaard
 • AV-Top
 • AV-Student

Alleen met het aanvullende pakket AV-Compact wordt tandarts voor volwassenen niet vergoedt. In het aanvullende pakket AV-Student wordt tandarts voor 100% vergoedt tot € 150,- per kalenderjaar.

DSW voorwaarden

Is DSW de beste keuze voor jou? In onze zorgvergelijker kun je alle dekkingsvoorwaarden van DSW bekijken en vergelijken met andere zorgverzekeraars.

DSW opzeggen

Stap je voor 1 januari over naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt je verzekering bij DSW automatisch voor je opgezegd. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar je weet nog niet welke? Zorg dan dat je je zorgverzekering bij DSW voor het einde van het jaar opzegt. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Je kunt je zorgverzekering bij DSW opzeggen per brief of per e-mail.

Tussentijds opzeggen

Je kunt niet zomaar je zorgverzekering tussentijds opzeggen, maar in een aantal situaties kan dat wel:

 • Wanneer je gaat scheiden of je wordt 18 jaar (en je bent meeverzekerd op iemand anders polis).
 • De polisvoorwaarden tussentijds nadelig voor je wijzigen.
 • Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft.
 • Als je collectief verzekerd bent bij DSW en je verandert van werkgever.

DSW vergelijken?

Weet je nog niet zeker of je de DSW zorgverzekering wilt houden of afsluiten? Vergelijk de DSW zorgverzekering dan met andere zorgverzekeringen . Door te vergelijken weet je altijd welke zorgverzekering het beste bij jou past.

DSW contact

Je kunt op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 bereiken op:

 • Telefoonnummer: 010 24 66 466
 • WhatsApp: 06 223 839 06

Mail je liever? Vul dan het contact formulier in op de website.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes