Expat zorgverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Expat zorgverzekering

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, moet je dan eigenlijk wel een zorgverzekering in Nederland afsluiten of is er een expat zorgverzekering? Wij leggen het je uit!

expat zorgverzekering

Studeren in het buitenland

Ben je jonger dan dertig jaar en ga je korter dan een jaar in het buitenland studeren? Dan ben je verplicht om je zorgverzekering in Nederland aan te houden. Ga je langer dan een jaar weg, neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank.

Expat zorgverzekering

Als je korter dan een jaar naar het buitenland gaat en je schrijft jezelf niet uit het BRP, dan blijft je Nederlandse zorgverzekering geldig. Aangezien de basisverzekering werelddekking biedt, hoef je verder niets te doen. Let hierbij wel op dat vergoedingen van medische zorg gelden op basis van de Nederlandse tarieven en voorwaarden. Het is dus mogelijk dat de gemaakte kosten niet helemaal vergoed worden.

Ga je langer dan een jaar naar het buitenland, neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank. Zij bepalen of je verzekerd blijft voor de volksverzekeringen. Zo ja, dan ben je verplicht om in Nederland de zorgverzekering af te sluiten.

Detachering naar het buitenland

Word je naar het buitenland gedetacheerd? Dan kun je je zorgverzekering in Nederland aanhouden. Vraag hiervoor het detacheringsformulier E101/A1 aan bij de Sociale Verzekeringsbank.

Ga je langer dan een jaar naar het buitenland? Vraag dan een E106 formulier aan bij je zorgverzekeraar.

Wonen in het buitenland en werken in Nederland

Als je in het buitenland woont maar in Nederland werkt, dan ben je verplicht om een zorgverzekering in Nederland af te sluiten. Heb je een gezin, dan kunnen je gezinsleden geen eigen zorgverzekering in Nederland afsluiten. Wel is het bij een aantal verzekeraars mogelijk om hen mee te verzekeren op jouw zorgverzekering.

Wonen in Nederland, gezin in het buitenland

Als je in Nederland woont en werkt, dan ben je verplicht om in Nederland een zorgverzekering af te sluiten. Als je gezinsleden in het buitenland wonen, dan kunnen zij geen zorgverzekering in Nederland afsluiten. Wel is het bij een aantal verzekeraars mogelijk om hen mee te verzekeren op jouw zorgverzekering.

Pensioen of uitkering en wonen in het buitenland

Je hebt recht op medische zorg in het buitenland als je een pensioen uit Nederland ontvangt en woont in een land waar Nederland een verdrag mee heeft gesloten. Je ontvangt dan een Europese verzekeringskaart van de zorgverzekeraar. Meld je aan bij het Zorginstituut Nederland als je naar het buitenland gaat.

Pensioen of uitkering en verhuizen naar het buitenland

Als je emigreert naar het buitenland en je pensioen of uitkering uit Nederland behoud, dan vervalt de Nederlandse zorgverzekering. Afhankelijk van het land waarnaar je emigreert, heb je recht op medische zorg. Meld je hiervoor aan bij het Zorginstituut Nederland.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes