Fysiotherapie

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over fysiotherapie? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: fysiotherapie.Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren en gewrichten. Fysiotherapie wordt niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Als je niet in aanmerking komt voor een fysiotherapie-vergoeding vanuit de basisverzekering, kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.
fysiotherapie

Fysiotherapie basisverzekering

Niet iedereen krijgt voor fysiotherapie standaard een vergoeding vanuit de basisverzekering. Of fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoedt, hangt af van van je leeftijd en of je een chronische aandoening hebt of niet. Sinds 18 juli 2020 wordt paramedische herstelzorg, tijdelijk en onder voorwaarden, vanuit de basisverzekering vergoed voor mensen die deze zorg nodig hebben als gevolg van corona. Fysiotherapie valt ook onder deze herstelzorg.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Ben je jonger dan 18 jaar? In dat geval kun je rekenen op volledige vergoeding voor maximaal 9 behandelingen fysiotherapie per jaar. Hebben die behandelingen door de fysiotherapeut niet het gewenste resultaat, dan vergoedt de zorgverzekeraar ook de volgende 9 behandelingen.

Nog geen 18 jaar en chronische aandoening

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je een chronische aandoening? Dan is het zeer goed mogelijk dat je alle behandelingen vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. Een aanvullende zorgverzekering (op naam van de ouder) is dan niet noodzakelijk. Welke aandoeningen hiervoor in aanmerking komen, staan op de zogenaamde chronische lijst. Sommige behandelingen vergoeden zorgverzekeraars slechts voor een bepaalde tijd.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Vanaf 18 jaar heb je geen recht op vergoeding voor fysiotherapie. Voor de kosten van fysiotherapie kun je je aanvullend verzekeren.

Ouder dan 18 jaar en chronische aandoening

Als je ouder bent dan 18 jaar, moet je de eerste twintig behandelingen zelf betalen. Daarna krijg je de behandelingen alleen vergoed vanuit de basisverzekering als de aandoening wordt genoemd in chronische lijst. Uiteraard kun je je ook aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. In dat geval krijg je mogelijk meer vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Chronische lijst fysiotherapie

Wat er onder een ‘chronische aandoening’ wordt verstaan, vind je op de chronische lijst. Op deze lijst staat ook hoe lang bepaalde aandoeningen worden vergoed.

Kosten fysiotherapie

Wat kost fysiotherapie? De tarieven voor fysiotherapie verschillen per fysiotherapeut. Fysiotherapie en oefentherapie zijn vanaf 1 januari 2008 namelijk niet meer gebonden aan vaste prijzen. Elke fysiotherapeut moet zijn prijzen zichtbaar ophangen in de behandelkamer.

Wel of geen doorverwijzing van huisarts nodig?

Iedereen kan rechtstreeks naar een fysiotherapeut stappen. Je hebt dus geen verwijsbrief van je huisarts nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Vraag wel na bij je zorgverzekeraar of deze een contract heeft met de fysiotherapeut van jouw keuze. Je krijgt de behandeling anders misschien niet vergoed.

Fysiotherapie verzekering

Als fysiotherapie niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering, kun je kiezen voor een aanvullende verzekering met fysiotherapie-vergoeding. Je kunt kiezen voor de vergoeding van een beperkt aantal behandelingen, maar ook voor de vergoeding van alle behandelingen. Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan kun je aanvinken dat je ook een vergoeding voor fysiotherapie wilt. Je ziet dan direct met welke zorgverzekering jij het voordeligst uit bent.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes