Geen vaste woon- of verblijfplaats

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Geen vaste woon- of verblijfplaats

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dat kan ook als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt, want een vast woonadres is niet verplicht. Sommige zorgverzekeraars stellen wel als voorwaarde dat je ingeschreven moet staan bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA).

geen vaste woon of verblijfplaats

Toon aan dat je in Nederland verblijft

De enige verplichting die je hebt is aantonen dat je in Nederland verblijft. Dat kun je doen door inzicht te geven in:

  • je inkomsten (zoals een daklozenuitkering);
  • transactieoverzichten (pinbonnen);
  • een verklaring van het UWV of van de gemeente;
  • een BSN-nummer of paspoort.

Is dit niet genoeg voor je verzekeraar? Stuur de bovenstaande bewijsstukken dan naar de verzekeraar en leg in een brief uit dat je niet ingeschreven staat bij de GBA.

Postadres is wel verplicht

Ondanks dat je geen vaste woon- of verblijfplaats hoeft te hebben, moet je wel een postadres hebben. Je moet namelijk wel kunnen reageren op brieven van de zorgverzekeraar. Heb je geen postadres? Dan kun je via de gemeente een postadres aanvragen. Voor hulp bij het afsluiten van een zorgverzekering zonder vaste woon- of verblijfplaats kun je bellen met de gratis Zorgverzekeringslijn: 0800-6464 644.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes