Ziekenfonds vergelijken of zorgverzekering vergelijken?

Het ziekenfonds bestaat niet meer. Sinds 2006 is er de zorgverzekering. Deze bestaat uit een verplichte basisverzekering en een vrijwillige aanvullende verzekering . Daarnaast kunt u op hoyhoy.nl alle basis- en aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken én afsluiten. Zo bent u verzekerd van een goedkope zorgverzekering met een passende dekking.

Waarom vergelijken?

Ziekenfondsverzekeringen en particuliere ziektekostenverzekeringen zijn vervangen door zorgverzekeringen. Vroeger was u aangesloten bij het ziekenfonds in uw postcodegebied. Tegenwoordig bepaalt u zelf welke zorgverzekeraar u neemt.

Zorgverzekeraars concurreren met elkaar op prijs en dekking. Verder zijn er zorgverzekeringen waarbij:

  • u de rekening van de zorgaanbieder (bijvoorbeeld het ziekenhuis of apotheek) eerst zelf moet betalen ( restitutieverzekering )
  • de zorgverzekeraar direct de medische kosten betaalt aan de zorgaanbieder ( naturaverzekering )

Vanwege deze verschillen is het slim om zorgverzekeringen te vergelijken.

Op hoyhoy.nl vergelijkt u alle zorgverzekeringen in Nederland. Zo kunt u al gauw honderden euro’s per jaar besparen.

Tips om ziekenfondsen te vergelijken

De premies voor de zorgverzekering (voorheen het ziekenfonds) zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Toch kunt u nog steeds besparen:

  • Anders dan bij het voormalige ziekenfonds bepaalt u zelf wat u aanvullend verzekert of niet.
  • Probeer dus zo goed mogelijk in te schatten wat u volgend jaar nodig heeft aan medische zorg. Stem daar uw dekking op af.
  • Bent u kerngezond? Dan heeft u minder medische zorg nodig. Als u een hoger eigen risico neemt, betaalt u een lagere premie.
  • Kies een collectieve verzekering. U krijgt dan korting op de premie.

Uw ziekenfonds vergelijken en direct afsluiten

Uw zorgverzekeraar stuurt u half november uw polisvoorwaarden voor volgend jaar. Deze vergelijkt u op Hoyhoy.nl met andere zorgverzekeringen.

  • Een zorgverzekeraar met een betere prijs en dekking gevonden? Dan kunt in het premieoverzicht direct een gratis offerte aanvragen.
  • De offerte ontvangt u per e-mail. Zo kunt u hem nog eens rustig nalezen.
  • Bevalt de offerte? Dan kunt u meteen uw zorgverzekering afsluiten.
  • Achteraf spijt? Geen probleem. U mag de zorgverzekering binnen 2 weken kosteloos opzeggen, zonder opgaaf van reden. De reeds betaalde premie storten we gewoon terug op uw bankrekening.

Belangrijk

U heeft tot 1 januari om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Voor 1 februari moet u bij een nieuwe zorgverzekeraar zijn aangemeld. Daarna mag u niet meer wisselen van zorgverzekeraar. U zit dan weer een jaar vast aan uw oude ziektekostenverzekering. Neem dus de tijd om een goede ziektekostenverzekering te kiezen. Wees echter wel op tijd om de zorgverzekering af te sluiten.

Geslacht Man Vrouw Geboortedatum Postcode + huisnr –> Vergelijk nu