IZA

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over IZA? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: IZA zorgverzekeraar.IZA

Zorgverzekeraar IZA richt zich op iedereen die bij een gemeente, provincie of waterschap werkt. IZA bestaat al sinds 1952. IZA werkt samen met zorgverzekeraar VGZ. Werk je bij de overheid dan kun je de collectieve zorgverzekering (gemeentezorgpolis) afsluiten. Je hoeft niet per se werkzaam te zijn bij de (semi)overheid om een zorgverzekering te kunnen afsluiten bij IZA. Iedereen kan de IZA Zorgverzekering zonder collectiviteitskorting afsluiten.

iza

IZA voordelen

  • Collectiviteitskorting als je bij een gemeente, provincie of waterschap werkt (ook voor gezinsleden)
  • Als je bij een gemeente, provincie of waterschap werkt geldt er een werkgeversbijdrage
  • Ruimte vergoeding voor onder andere mantelzorg en fysiotherapie en geen tandheelkundige selectie
  • IZA-app waarmee je altijd je zorgpas, EHIC en alarmnummer bij je hebt

IZA premie

Mensen die bij een gemeente, provincie of waterschap werken krijgen bij IZA een collectiviteitskorting op de zorgpremie. De werkgever betaalt daarnaast mogelijk ook een deel van de premie. De premie in 2020 voor de naturapolis € 119,95 per maand en voor de restitutieverzekering € 125,85 per maand. Dit is inclusief 5% collectiviteitskorting en op basis van het standaard eigen risico.

IZA dekking

Je kunt de basisverzekering van IZA uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. IZA biedt vier verschillende aanvullende pakketten, met vergoedingen voor onder andere alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie en vervangende mantelzorg. Op deze aanvullende verzekeringen krijg je een collectiviteitskorting van 20%. Ook biedt IZA drie verschillende aanvullende tandartsverzekeringen.

IZA voorwaarden

De voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de collectieve zorgverzekering van IZA is dat je werkzaam bent bij een gemeente, provincie of waterschap. Is dit niet het geval, dan kun je de IZA zorgverzekering wel afsluiten zónder collectiviteitskorting. Benieuwd naar de polisvoorwaarden van IZA? De voorwaarden van alle zorgverzekeringen, de reglementen en de vergoedingsoverzichten van IZA vind je hier.

IZA opzeggen

Wil je je IZA zorgverzekering opzeggen? Dat kan op werkdagen van 8.00 tot 18.00 telefonisch op het telefoonnummer 088 131 17 52. Je ontvangt vervolgens per brief een bevestiging van je opzegging. Als je alleen je aanvullende zorgverzekering wil opzeggen, kan dat ook online via Mijn IZA. Ga je via ons overstappen van zorgverzekering? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je zorgverzekering bij IZA voor je op. In dat geval hoef je dus niet zelf je zorgverzekering op te zeggen.

IZA vergelijken

Wij vergelijken een groot aantal zorgverzekeraars op zorgpremie en voorwaarden. Overweeg je de IZA zorgverzekering? Dan is het verstandig om altijd even te checken of je bij een andere zorgverzekeraar niet toch goedkoper uit bent. Ondanks de collectiviteitskorting, kan het namelijk zo zijn dat je met een individuele zorgverzekering op maat goedkoper uit bent. Je kunt bij ons gemakkelijk de premie voor je zorgverzekering berekenen.

IZA contact

Je kunt IZA op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 bereiken. Dit kan via de chat op de website IZA.nl. Als er een adviseur beschikbaar is, zie je de button ‘Chat met ons’ rechts onderin je beeld. Ook kun je de klantenservice voor vragen over de zorgverzekering bereiken op het telefoonnummer 0900 – 80 36.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes