IZZ

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over IZZ? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: IZZ Zorgverzekeraar.IZZ

De IZZ zorgverzekering is speciaal samengesteld voor mensen die in de zorg werken. Deze collectieve zorgverzekering wordt aangeboden voor Stichting IZZ, de belangenbehartiger van mensen in de zorg. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben een IZZ zorgverzekering. De aanvullende verzekeringen zijn afgestemd op de vraag van zorgmedewerkers. De IZZ Zorgverzekering biedt bijvoorbeeld ruime vergoedingen voor fysiotherapie. VGZ en CZ zijn de uitvoerend zorgverzekeraars achter de IZZ zorgverzekeringen.

izz

IZZ voordelen

  • 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering als je in de zorg werkt
  • Je draagt bij aan en gezondere zorgsector
  • De zorgverzekering is afgestemd op de arbeidsrisico’s in de zorg
  • Keuze uit twee uitvoerende zorgverzekeraars; VGZ en CZ

IZZ premie

Als je in de zorg werkt, krijg je 5% collectiviteitskorting op de zorgpremie voor de IZZ zorgverzekering. De premie voor de basisverzekering bedraagt in 2019 inclusief deze korting € 109,20 tot € 121,31 per maand. Deze premies zijn berekend op basis van het standaard eigen risico van € 385,-. Hoeveel je betaalt voor de basisverzekering, is afhankelijk van het soort polis en de verzekeraar die je kiest. Je kunt kiezen tussen VGZ en CZ. Samen bieden de verzekeraars vijf verschillende zorgpolissen aan; drie naturapolissen en twee restitutiepolissen.

IZZ dekking

Je kunt je basisverzekering van de IZZ zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Het aanvullende pakket ‘Zorg voor de Zorg’ is speciaal afgestemd op het werken in de zorg. In dit aanvullende pakket zijn onder andere een ruimte vergoeding voor (arbeids)fysiotherapie, mindfulness bij burn-out-klachten en steun voor mantelzorgers inbegrepen. In veel zorg-cao’s is een werkgeversbijdrage opgenomen voor dit aanvullende pakket. Het ‘Zorg voor de Zorg’-pakket is bij VGZ en CZ gelijk. De rest van de aanvullende pakketten verschillen wel per zorgverzekeraar. VGZ heeft net wat meer keuze in aanvullende pakketten. Welke zorgverzekering en zorgverzekeraar voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van jouw zorgbehoefte.

IZZ voorwaarden

De voorwaarden van de collectieve zorgverzekering van IZZ, zijn afhankelijk van de uitvoerende verzekeraar. De voorwaarden vind je terug in onze vergelijker.

IZZ opzeggen

Wil je de IZZ zorgverzekering opzeggen? Dan moet je hiervoor ook bij de uitvoerende verzekeraar zijn. Je kunt je verzekering dus opzeggen bij CZ of VGZ, afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar jij de IZZ zorgverzekering hebt afgesloten. Besluit je via ons overstappen van zorgverzekering? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je IZZ zorgverzekering voor je op.

IZZ vergelijken

Wil je weten of de IZZ zorgverzekering voor jou voordelig is? Wij raden je aan om altijd je zorgverzekering te vergelijken. Ook als je recht hebt op een collectiviteitskorting, kan het zijn dat je ergens anders goedkoper uit bent. Je kunt bij ons een groot aantal zorgverzekeraars vergelijken op premie en voorwaarden. Zo vind je gemakkelijk de zorgverzekering die het best bij jou past.

IZZ contact

Voor vragen over de IZZ zorgverzekering kun je contact opnemen met VGZ of CZ, afhankelijk van bij welke verzekeraar de zorgverzekering loopt. Je kunt VGZ maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 bereiken. Dit kan via de chat op de website vgzvoordezorg.nl of door te bellen naar 0900 02 74. CZ is op werkdagen van 8.00 tot 19.00 bereikbaar via de chat op cz.nl of op telefoonnummer 088 555 77 77. Daarnaast kun je tussen 8.30 en 17.30 je vraag stellen op Twitter, Facebook of WhatsApp (06 13 65 19 50).

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes