Jongeren zorgverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de zorgverzekering voor jongeren? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Zorgverzekering 18 jaar.Jongeren zorgverzekering

Word je bijna 18? Dan moet je een zorgverzekering afsluiten. Het uitzoeken van een zorgverzekering is nogal een gepuzzel. Wij willen je daar graag bij helpen. Veel zorgverzekeringen hebben speciaal voor jongeren pakketten ontwikkeld. Want je zit natuurlijk niet te wachten op een verzekering die kraamzorg, een kunstgebit of steunkousen vergoedt. Speciaal voor jou hebben we de beste opties voor een jongeren zorgverzekering op een rij gezet.

jongeren zorgverzekering

Zorgverzekeringen voor jongeren

Een zorgverzekering voor jongeren kent diverse voordelen. Van gratis SOA-test tot een gratis doorlopende reisverzekering. Deze zorgverzekeraars bieden speciale pakketten voor jongeren:

Univé Zekur: Extra ZEKUR

Voordelen:

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Fysiotherapie, oefentherapie en oedeemtherapie tot € 500,- per jaar
  • Tandarts: 75% per behandeling tot maximaal € 500,- per jaar
  • Anticonceptie

VGZ: Jong Basis

Voordelen:

  • € 20,- aan condooms per jaar via de Nationale Apotheek
  • Tandartsverzekering € 450,- per jaar. 100% vergoeding voor preventieve controle en probleemgericht consult. Overige mondzorg voor 80%
  • Budget preventie, zoals vaccinaties € 200,- per jaar
  • Budget huidbehandelingen, zoals acne: € 300,- per jaar

Vergelijk de pakketten en ontdek welke jongeren zorgverzekering voor jou de beste keus is. Studeer je? Bekijk dan de pakketten die speciaal voor studenten zijn samengesteld.

Lage premie zorgverzekering jongeren?

Als je verwacht dit jaar weinig medische kosten te maken, kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Je hebt dan als voordeel dat de premie verlaagd wordt. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor het aanvullende pakket. Maar als je gezond bent en in het verleden weinig tot geen medische zorg nodig hebt gehad, volstaat meestal alleen een basisverzekering. Uiteindelijk bepaal je zelf waar de grens ligt. Het verleden biedt immers geen garantie voor de toekomst. Verzeker je jezelf voor minder aanvullende verzekeringen, dan heb je een goedkopere jongeren zorgverzekering.

Kosten tandarts zelf betalen

Sinds 1 januari 2011 moeten jongeren vanaf 18 jaar zelf hun tandartskosten betalen. Behandelingen voor deze groep vallen dan niet meer onder de basisverzekering. Via een aanvullende tandartsverzekering kun je je toch verzekeren tegen tandheelkundige kosten.

Tip: online zorgverzekering

Ben je gewend om veel via internet te regelen, dan is een online zorgverzekering aan te raden. Hiermee bespaar je direct tot ruim € 100,- per jaar op de basisverzekering.

Als je 18 wordt…

Er verandert een hoop als je 18 wordt. Meer informatie over waar je aan moet denken als je 18 wordt, kun je vinden bij 18ennu.nl.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes