Medische zorg buitenland

Medische zorg in het buitenland

Voor medische zorg in het buitenland bestaan eigenlijk twee situaties, namelijk als je op reis bent en je hebt zorg nodig omdat je ziek wordt of omdat je een ongeval krijgt. Vaak is er in deze situatie sprake van spoedeisende hulp. Een andere situatie is wanneer je een medische ingreep in het buitenland nodig hebt. Wat is er dan gedekt door je zorgverzekering?


Spoedeisende hulp in het buitenland

Spoedeisende hulp in het buitenland is verzekerd via de basisverzekering tegen het maximaal in Nederland geldende tarief. Als je vaak op reis gaat naar landen zoals de Verenigde Staten of Canada, waar de zorg duurder is dan in Nederland, raden wij aan om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Medische ingreep in het buitenland

Een andere situatie is van toepassing wanneer je een medische ingreep in het buitenland wilt ondergaan. Dit kan om verschillende redenen het geval zijn, zoals kortere wachtlijsten of een specialistische behandeling die in Nederland niet of beperkt wordt uitgevoerd. In deze situatie wordt de zorg niet vergoedt door de basisverzekering. Je moet dan aanvullend verzekerd te zijn. Je hebt dan wel toestemming nodig van je zorgverzekeraar.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes