Naturapolis

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de naturapolis? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: naturapolis.Naturapolis

Een naturapolis, ook wel naturaverzekering, is een zorgverzekering waarbij de verzekeraar direct de rekening voor jouw zorgkosten betaalt. Je kunt dan naar alle zorgaanbieders (zoals ziekenhuizen of apotheken) gaan waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten. Bovendien is een naturaverzekering voordeliger dan een restitutiepolis.
naturapolis

Wat is een naturapolis?

Heb jij een naturapolis of ben je van plan om een zorgverzekering met naturapolis af te sluiten? Onthoud dan goed: de zorgkosten die jij maakt als je een naturapolis hebt, worden meteen betaald door de zorgverzekeraar. Let wel op dat je alleen naar zorgverleners gaat waarmee jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten. Je hebt namelijk geen volledige keuzevrijheid bij een naturapolis. Wil je een verzekering met naturapolis? Geef dat dan aan in onze zorgvergelijker. Je ziet dan meteen welk naturapolis het beste past bij jouw zorgbehoeften en budget.

Naturapolis: de voordelen

De voordelen van een zorgverzekering met een naturapolis zijn:

  • Je hoeft zelf geen rekeningen te betalen of voor te schieten. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.
  • Je betaalt meestal minder dan voor een restitutiepolis.
  • Je kunt rekenen op snellere of betere zorgverlening, omdat je verzekeraar hierover afspraken heeft gemaakt met de zorgaanbieders.

Naturapolis: de nadelen

De nadelen van een ziektekostenverzekering met een naturapolis zijn:

  • Je krijgt alleen de gemaakte kosten volledig vergoed als je kiest uit zorgaanbieders waarmee je verzekeraar een contract heeft gesloten. Deze aanbieders staan in je polis en vaak ook op de website van je zorgverzekeraar. Dit is het voornaamste verschil tussen natura en restitutie; bij een restitutiepolis heb heb je volledige keuzevrijheid in het aantal zorgaanbieders.
  • Als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, krijg je niet de volledige kosten vergoed. De hoogte van de vergoeding hangt af van de zorgverzekering die je gekozen hebt.

Hoe weet ik naar welke zorgaanbieder(s) ik kan met een naturapolis?

Je kunt hierover contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. In de polis van je naturaverzekering staat vermeld waar je de lijst met gecontracteerde aanbieders kunt vinden. Je kunt ook de zorgzoeker van jouw zorgverzekeraar gebruiken.

Hoe weet een zorgaanbieder of deze de rekening naar mij of de verzekeraar moet sturen?

Als je een (nieuwe) zorgverzekering hebt, krijg je jaarlijks een pasje van de verzekeraar. Hierop staat de naam van de zorgverzekeraar, jouw naam, adresgegevens en polisnummer. Wanneer je dit pasje voor of na een medische behandeling toont, weet de zorgaanbieder waar hij de kosten kan declareren. Je hoeft dus niet bang te zijn alsnog een rekening te ontvangen.

Meer weten over een naturaverzekering?

Heb je een vraag over de naturapolis of over een andere zorgverzekering? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Misschien staat jouw vraag er wel tussen. Staat jouw vraag er niet tussen, mail ons dan: info@hoyhoy.nl. Wij proberen altijd om je vraag binnen 1 werkdag te beantwoorden. Bellen kan ook: 088-2266912. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur en 18:00 uur.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes