Nuvaring en je zorgverzekering

Vergoeding nuvaring vanuit je zorgverzekering

Gebruik je een NuvaRing en ben je benieuwd of deze wordt vergoed vanuit je zorgverzekering? Wij geven je graag antwoord op je vraag.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

De nuvaring wordt tot je 21e vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je 21 jaar of ouder, dan wordt de nuvaring niet vergoed.

De uitzonderingen hierop zijn:

  • Als je de nuvaring gebruikt voor de behandeling van endometriose.
  • Als je de nuvaring gebruikt voor de behandeling van menorragie.


Vergoeding vanuit je aanvullende verzekering

Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten als je wilt dat de nuvaring wel wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bijna iedere verzekeraar biedt hiervoor een aanvullende dekking. Voordat je de aanvullende verzekering afsluit is het verstandig om na te gaan wat de kosten zijn van de nuvaring en de kosten van de aanvullende verzekering. Als de verzekering duurder is dan de nuvaring, dan kun je de kosten beter zelf betalen.

Betaal ik eigen risico voor de nuvaring?

Als je een vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering, dan betaal je hiervoor eigen risico. Voor vergoedingen vanuit je aanvullende verzekering betaal je geen eigen risico.

Betaal ik een eigen bijdrage voor de nuvaring?

Je betaalt alleen een eigen bijdrage als je de nuvaring vergoed krijgt vanuit je basisverzekering. Als de nuvaring wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering betaal je geen eigen bijdrage. Hoe hoog de eigen bijdrage is, kun je berekenen via medicijnkosten.nl .

Kosten nuvaring

Een nuvaring-pakket kost ongeveer 50 euro. Je kunt een nuvaring kopen bij een apotheek.

Sluit je zorgverzekering af via hoyhoy

Wij helpen je graag bij het kiezen van een zorgverzekering! Start onze zorgvergelijking en kies de verzekering die bij past bij jouw situatie.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes