NuvaRing kosten

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.NuvaRing kosten

De NuvaRing is anticonceptie voor de vrouw in de vorm van een ring. Je kunt de NuvaRing zelf inbrengen en verwijderen, wat het voor veel vrouwen zeer aantrekkelijk maakt om gebruik te maken van een NuvaRing.  Een NuvaRing-pakket kost ongeveer € 50,-. Je kunt een NuvaRing kopen bij een apotheek en je hebt hier geen recept voor nodig van de dokter. Gebruik je een NuvaRing en ben je benieuwd of deze wordt vergoed vanuit je zorgverzekering? Wij geven je graag antwoord op je vraag. Lees hier alles over de NuvaRing-kosten.

nuvaring kosten

Kosten NuvaRing

Wat jij zelf moet betalen voor de NuvaRing, ligt aan het soort verzekering dat je hebt afgesloten en aan jouw persoonlijke situatie. Zo zit het met de NuvaRing-kosten:

Vergoeding NuvaRing vanuit de basisverzekering

De NuvaRing wordt tot je 21e vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je 21 jaar of ouder, dan wordt de NuvaRing niet vergoed.

De uitzonderingen hierop zijn:

  • Als je de NuvaRing gebruikt voor de behandeling van endometriose.
  • Als je de NuvaRing gebruikt voor de behandeling van menorragie.

Vergoeding NuvaRing vanuit je aanvullende verzekering

Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten als je wilt dat de NuvaRing wel wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bijna iedere zorgverzekeraar biedt hiervoor een aanvullende dekking. Voordat je de aanvullende verzekering afsluit is het verstandig om na te gaan wat de kosten zijn van de NuvaRing en de kosten van de aanvullende verzekering. Als de verzekering duurder is dan de NuvaRing, dan kun je de kosten beter zelf betalen.

Betaal ik eigen risico voor de NuvaRing?

Als je een vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering, dan betaal je hiervoor eigen risico. Voor vergoedingen vanuit je aanvullende verzekering betaal je geen eigen risico.

Betaal ik een eigen bijdrage voor de NuvaRing?

Je betaalt alleen een eigen bijdrage als je de NuvaRing vergoed krijgt vanuit je basisverzekering. Als de kosten van de NuvaRing worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering betaal je geen eigen bijdrage. Hoe hoog de eigen bijdrage is, kun je berekenen via medicijnkosten.nl .

Sluit een verzekering af via ons

Wij helpen je graag bij het kiezen van een verzekering in onze zorgvergelijker! Start onze zorgvergelijking en kies de verzekering die bij past bij jouw situatie én je zorgbehoeften. Meteen vergelijken. Meteen besparen. Dat wil jij toch ook?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes