Ontvangst premie polisvoorwaarden

Wanneer ontvang ik de nieuwe premie en polisvoorwaarden?

Je zorgverzekeraar stuurt je uiterlijk 19 november het aanbod voor het nieuwe kalenderjaar toe. Dit aanbod bestaat uit de nieuwe premie en polisvoorwaarden. Het aanbod lijkt zoveel mogelijk op jouw huidige zorgverzekering. Dus heb je nu een basisverzekering met een aanvullende verzekering, dan zal het nieuwe aanbod naast het basispakket een aanvullende polis bevatten, die gelijkwaardig is aan je huidige dekking.


Wat gebeurt er als ik de huidige zorgverzekering niet beëindig?

Als je je huidige zorgverzekering niet voor 1 januari beëindigt, word je automatisch op grond van de aangeboden zorgverzekering verzekerd. Je hebt tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen. Deze zorgverzekering zal dan met terugwerkende kracht ingaan, dus per 1 januari. Zo blijf je altijd verzekerd tegen gemaakte medische kosten.

Wat moet ik doen als ik naar een andere zorgverzekeraar wil?

Als je het aanbod van je huidige zorgverzekeraar niet goed (genoeg) vindt, stap dan over naar andere ziektekostenverzekering. Door je zorgverzekering te vergelijken met andere aanbieders, ontdek je snel of je ergens anders goedkoper uit bent. Of dat je tegen dezelfde of zelfs lagere premie een betere dekking kunt krijgen. Bij hoyhoy zie je eenvoudig en snel welke zorgverzekering de beste keuze voor jou is.

Wat moet ik doen als ik een andere dekking wil, maar wel bij dezelfde zorgverzekeraar?

Als je het aanbod van je huidige zorgverzekeraar niet goed (genoeg) vindt, maar wel tevreden bent over de premie en service, kun je het volgende doen. Neem contact op met jouw ziektekostenverzekeraar en informeer naar de andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een aanvullend zorgpakket met een minder/meer uitgebreide dekking.

Tot wanneer kan ik me aanmelden bij een andere zorgverzekeraar?

Als je de huidige zorgverzekering voor 1 januari opzegt, kun je je tot uiterlijk 1 februari aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Als je na 1 februari nog niet verzekerd bent, krijg je een boete wegens te laat verzekeren. De boete bedraagt 130 procent van de premie voor de zorgverzekering. Deze premie is bovendien hoger dan de premie die je moet betalen, als je zelf een zorgverzekering afsluit.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes