Onverzekerd

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over onverzekerd zijn? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: uitzonderingsgevallen afsluiting zorgverzekering.Onverzekerd

Alle Nederlanders moeten een zorgverzekering afsluiten. Iedereen kan hiervoor terecht bij een zorgverzekeraar van zijn of haar keuze. Als je niet bent verzekerd, is het raadzaam om zo snel mogelijk een zorgverzekering af te sluiten. Toch kan het voorkomen dat je onverzekerd bent. Wat gebeurt er dan?

onverzekerd

Boete zorgverzekering

Wanneer je niet verzekerd bent, krijg je na drie maanden een brief van het Zorginstituut Nederland waarin je wordt verzocht om zo snel mogelijk een zorgverzekering af te sluiten. Je kunt dit vervolgens doen of aangeven dat je je niet hoeft te verzekeren (bijvoorbeeld wegens gemoedsbezwaarden). Je krijgt wel een boete van van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), omdat je drie maanden lang niet verzekerd was. Als je vervolgens weer geen zorgverzekering afsluit, krijg je na drie maanden nogmaals een boete. Na weer drie maanden sluit het instituut namens jou een zorgverzekering af. De premie wordt 12 maanden van je inkomen ingehouden en je moet de twee boetes betalen. Heb je geen inkomen? Dan krijg je een acceptgiro toegestuurd. De hoogte van de boete is wettelijk bepaald en bedraagt € 402,24 in 2019. De bestuursrechtelijke premie die van je inkomen wordt ingehouden is € 134,08. Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan zie je al snel dat je een stuk goedkoper uit bent als je zelf een zorgverzekering afsluit. Zorg dus dat je niet onverzekerd raakt. Sluit zo snel mogelijk een zorgverzekering af.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes