Opzegservice

Hoe werkt de opzegservice voor zorgverzekeringen?

Elk jaar heb je in november en december de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Wanneer je in deze periode overstapt zal jouw nieuwe zorgverzekeraar de overstap doorgeven aan de oude zorgverzekeraar. Eind december is het voor veel zorgverzekeraars erg druk. Als je zeker wilt weten dat je contractbeëindiging is doorgekomen, zeg dan alsnog zelf je verzekering op.

Nieuwe verzekering afsluiten

Als je voor 31 december geen keuze voor een nieuwe zorgverzekering hebt gemaakt en toch wilt overstappen, moet je zelf je zorgverzekering opzeggen. Je hebt vervolgens tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze zal dan met terugwerkende kracht per 1 januari van dat jaar ingaan.

Gedurende het jaar overstappen

Tussen januari en november kun je alleen in bepaalde omstandigheden overstappen. Het is verstandig om je eerst aan te melden bij de nieuwe zorgverzekering, zodat je niet onverzekerd raakt. Omstandigheden waarbij je gedurende het jaar kunt overstappen zijn:
  • Als je 18 jaar bent geworden;
  • Als je uit een militair dienstverband komt;
  • In verband met echtscheiding;
  • Bij wisseling van werkgever kan de basisverzekering in veel gevallen beëindigd worden. Voorwaarde hierbij is dat je bij zowel je oude werkgever als bij je nieuwe deelneemt aan de collectieve zorgverzekering;
  • Bij tussentijdse aanpassingen in de polisvoorwaarden door de zorgverzekeraar.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes