Orthodontie

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over orthodontie? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: orthodontie tot 18 jaar.Orthodontie

Tegenwoordig heeft één op de drie kinderen een beugel. Met een beugel worden de tanden en kiezen rechtgezet. Je kind kan een beugel bij de tandarts of bij een orthodontist nemen. Wanneer de tandarts geen orthodontische behandelingen doet, zal hij je kind doorverwijzen naar een orthodontist. Een beugel is een dure aangelegenheid, wordt dat eigen vergoed vanuit de zorgverzekering?

orthodontie

Soorten beugels

Je moet er rekening mee houden dat een beugelbehandeling zo’n 2 jaar duurt. Een beugel in zijn totaliteit kost ongeveer € 2.200,-. Er zijn diverse beugels: vaste beugel, plaatbeugel, activator, retentiebeugel en buitenbeugel. De tandarts of orthodontist zal je adviseren welke beugel het beste bij het gebit van jouw kind past.

Orthodontie: vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt orthodontie alleen bij een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond of het gebit. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een schisisafwijking (gespleten lip, kaak en/of gehemelte). In dit soort (vergelijkbare) gevallen krijg je de kosten vergoed. In alle andere gevallen moet je een aanvullende zorgverzekering nemen.

Vergoeding orthodontie tot 18

Een beugel is een grote kostenpost. Een beugel wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar je kunt wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De premie van het aanvullende pakket is vaak lager dan de kosten van de beugel. Het is dus aan te raden om hier een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten.

Sommige zorgverzekeraars hebben een wachttijd. Je moet dan een half jaar of een jaar de zorgverzekering hebben, voordat de rekening wordt vergoed.

Vergoeding orthodontie vanaf 18

Niet alleen kinderen kunnen een beugel nemen, ook volwassen kunnen hun tanden recht laten zetten met een beugel. Je kunt hiervoor een aanvullende zorgverzekering met een vergoeding voor orthodontie afsluiten. Voor volwassen ligt echter de vergoeding beduidend lager dan voor jongeren onder de 18. Hierdoor zul je zelf meer moeten bijbetalen. Ook hier geldt dat sommige zorgverzekeraars werken met een wachttijd.

Wil je graag weten welke zorgverzekeraars orthodontie vergoeden? Bij ons kun je speciaal op deze vergoeding filteren in onze zorgvergelijker. Ontdek nu welke zorgverzekering het beste bij jouw situatie past.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes