Partner meeverzekeren zorgverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het meeverzekeren van je partner bij de zorgverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: samen met partner verzekeren.Partner meeverzekeren zorgverzekering

De zorgverzekering is een individuele verzekering. Iedereen ouder dan 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Wel kun je ervoor kiezen om samen met je partner één polis af te sluiten. Dit betekent dat je exact dezelfde dekking hebt.

partner meeverzekeren zorgverzekering

Bijschrijven op de polis

Als jij en je partner allebei klant zijn bij dezelfde zorgverzekeraar kun je al vanaf de eerste dag van de volgende maand bij elkaar op de polis worden bijgeschreven. Zit je allebei bij een andere verzekeraar? Dan voegt de gekozen verzekeraar de polissen pas per 1 januari samen. Het is niet in alle gevallen de beste keuze om een gezamenlijke zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om eerst te bepalen in hoeverre je allebei gebruikt denkt te maken van de gekozen dekking.

Kies voor aparte zorgverzekering en bespaar

Samen dezelfde zorgverzekering heeft administratief gezien zijn voordelen. Maar heb jij of je partner komend jaar andere wensen die een hogere of lagere dekking vereisen? Sluit dan apart een ziektekostenverzekering af. Hiermee bespaar je eenvoudig op je zorgpremie. Eén van jullie betaalt namelijk niet meer voor verzekerde onderdelen, die zeer waarschijnlijk toch niet gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor brillen, fysiotherapie of tandarts.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes