Premie zorgverzekering

Premie zorgverzekering: hoeveel betaal ik per jaar?

Er bestaat niet één vastgestelde premie voor de zorgverzekering. Verzekeraars concurreren met elkaar op de prijzen voor ziektekostenverzekeringen. Het premieverschil tussen zorgverzekeraars is zeer groot. Zo rekent een dure maatschappij tot een paar honderd euro meer per jaar voor een basisverzekering dan de goedkope verzekeraar. En dat terwijl de basisverzekering voor iedereen dezelfde dekking biedt.

Premie van jouw zorgverzekering

Wat je per jaar betaalt voor je zorgverzekering hangt af van verschillende dingen:

Keuze van zorgverzekeraar

Tussen verzekeringsmaatschappijen zit veel verschil in prijs, kwaliteit en service. Je zorgverzekering vergelijken loont dus altijd de moeite!

Keuze van zorgpakket

Kies je alleen voor een  basisverzekering? Of daarnaast ook voor een  aanvullende zorgverzekering? Je kunt kiezen tussen een naturaverzekering of een restitutieverzekering. Meestal is de premie van een naturaverzekering iets lager.

Keuze eigen risico

Je hebt in 2019 een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit kun je vrijwillig verhogen tot een bedrag van 885 euro. Hoe hoger het eigen risico, des te meer korting je op de premie ontvangt. De hoogte van de premiekorting verschilt echter per ziektekostenverzekeraar.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes