Pro-life

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over Pro Life? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Pro Life.Pro Life

Zorgverzekeraar Pro Life is onderdeel van Achmea en heeft een christelijke achtergrond. Dit is vooral merkbaar in sommige vergoedingen. Deze zorgverzekeraar vergoedt geen behandelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. In 2012 is DVZ Achmea samengegaan met Pro Life.

 

pro life

Pro Life zorgverzekering

Elke verzekeraar biedt hetzelfde basispakket aan. De inhoud van de basisverzekering wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Wat wél verschilt is het soort polis: een naturapoliscombinatiepolis of restitutiepolis. Met een naturapolis heb je beperkte keuze aan zorgverleners, terwijl je met een restitutieverzekering overal terecht kunt.

Pro Life voordelen

 • Christelijke zorg zoals een levenswensverklaring of pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
 • Pro Life Zorgcoach
 • Kortingen op verschillende hulpmiddelen

Pro Life premie

Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je op je zorgpremie krijgt. In onze zorgvergelijker kun je filteren op je voorkeuren en zie je gelijk wat voor invloed deze hebben op de premie bij de verschillende zorgverzekeraars. Kijk welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Pro Life Dekking

Je kunt bij Pro Life kiezen uit twee verschillende basisverzekering. Met de Principe Polis Budget verzekering heb je bij een beperkt aantal ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract 100% vergoeding. Met de Principe Polis heb je bij meer ziekenhuizen 100% vergoeding. Beiden zijn naturapolissen. Je kunt de basispakketten uitbreiden met een aanvullende verzekering van Pro Life:

 • Smallpolis
 • Mediumpolis
 • Largepolis
 • Extra Largepolis

Alle aanvullende zorgpakketten zijn inclusief christelijke zorg.

Pro Life voorwaarden

Is Pro Life de beste keuze voor jou? In onze zorgvergelijker kun je alle dekkingsvoorwaarden van Pro Life bekijken en vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Pro Life opzeggen

Stap je voor 1 januari over naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt je verzekering bij Pro Life automatisch voor je opgezegd. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar je weet nog niet welke? Zorg dan dat je je zorgverzekering bij Pro Life voor het einde van het jaar opzegt. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Je kunt je zorgverzekering bij Pro Life opzeggen per brief of per e-mail.

Tussentijds opzeggen

Je kunt niet zomaar je zorgverzekering tussentijds opzeggen, maar in een aantal situaties kan dat wel:

 • Wanneer je gaat scheiden of je wordt 18 jaar (en je bent meeverzekerd op iemand anders polis)
 • De polisvoorwaarden tussentijds nadelig voor je wijzigen
 • Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft
 • Als je collectief verzekerd bent bij Pro Life en je verandert van werkgever

Pro Life vergelijken

Vraag je je af of de zorgverzekering van Pro Life het beste bij je past? Vergelijk Pro Life met een groot aantal andere zorgverzekeringen. Je weet dan direct welke zorgverzekering het beste bij je past en waar je het goedkoopst uit bent.

Pro Life contact

Pro Life kun je bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 via het telefoonnummer 033-4228188. Mail je liever? Vul dan het contactformulier in op de website.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes