Promovendum zorgverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over Promovendum? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Promovendum.Promovendum-zorgverzekering

Zorgverzekeraar Promovendum richt zich op middelbaar en hoger personeel, hoger opgeleiden, Hbo’ers en academici. Promovendum is een volmacht van National Academic. VGZ treedt op als risicodrager van deze zorgverzekering.

promovendum-zorgverzekering

Promovendum zorgverzekering

Elke verzekeraar biedt hetzelfde basispakket aan. De inhoud van de basisverzekering wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Wat wél verschilt is het soort polis: een naturapoliscombinatiepolis of restitutiepolis. Met een naturapolis heb je beperkte keuze aan zorgverleners, terwijl je met een restitutieverzekering overal terecht kunt.

Promovendum voordelen

 • Lage premie
 • Hoge klanttevredenheid
 • Wachtlijstbemiddeling

Promovendum premie

Als je minimaal vijf verzekeringen bij Promovendum afsluit, krijg je extra pakketkorting. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je op je zorgpremie krijgt. In onze zorgvergelijker kun je filteren op je voorkeuren en zie je gelijk wat voor invloed deze hebben op de premie bij de verschillende zorgverzekeraars.

Promovendum dekking

De basisverzekering van Promovendum is een naturapolis. Je kunt wel bij elk ziekenhuis in Nederland terecht en alle zorg vanuit het basispakket wordt 100% vergoed. Je kunt het basispakket uitbreiden met een aanvullende verzekering. Promovendum biedt vier aanvullende zorgverzekering aan:

 • Primair
 • Royaal
 • Ideaal
 • Excellent

Je kunt je zorgverzekering ook nog uitbreiden met een tandartsverzekering. Promovendum biedt hiervoor drie opties aan:

 • Primair
 • Royaal
 • Optimaal

 

Promovendum voorwaarden

Is Promovendum de beste keuze voor jou? In onze zorgvergelijker kun je alle dekkingsvoorwaarden van Promovendum bekijken en vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Promovendum opzeggen

Stap je voor 1 januari over naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt je verzekering bij Promovendum automatisch voor je opgezegd. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar je weet nog niet welke? Zorg dan dat je je zorgverzekering bij Promovendum voor het einde van het jaar opzegt. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Je kunt je zorgverzekering bij Promovendum opzeggen per brief of per e-mail.

Tussentijds opzeggen

Je kunt niet zomaar je zorgverzekering tussentijds opzeggen, maar in een aantal situaties kan dat wel:

 • Wanneer je gaat scheiden of je wordt 18 jaar (en je bent meeverzekerd op iemand anders polis)
 • De polisvoorwaarden tussentijds nadelig voor je wijzigen
 • Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft
 • Als je collectief verzekerd bent bij Promovendum en je verandert van werkgever

Promovendum vergelijken

Vraag je je af of de zorgverzekering van Promovendum het beste bij je past? Promovendum met een groot aantal andere zorgverzekeringen. Je weet dan direct welke zorgverzekering het beste bij je past en waar je het goedkoopst uit bent.

Promovendum contact

Je kunt Promovendum bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 20.30 op het telefoonnummer: 078-6481300. Mail je liever? Vul dan het contactformulier in op de website.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes