Studenten-zorgverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de studentenzorgverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: studenten zorgverzekering.Studenten-zorgverzekering

Studeer je? Er zijn een aantal zorgverzekeraars die een studenten-zorgverzekering aanbieden. Want als student wil je het liefst een goedkope verzekering, en heb je niet veel extra’s nodig.
studenten zorgverzekering

Wat zijn de voordelen van een studenten-zorgverzekering?

De voordelen van een studentenverzekering zijn:

 • De verzekering is speciaal afgestemd op de behoeften van studenten/jongeren.
 • Je betaalt alleen voor de zorg die jij nodig hebt.
 • Vaak gaat alles digitaal waardoor je geen papieren rondslomp hebt.
 • Je ontvangt vaak een leuk extraatje, zoals gratis condooms.

Goedkope studenten-zorgverzekering

Omdat de prijs voor elke studenten-zorgverzekering verschilt, is het slim om je zorgverzekering te vergelijken. Wij geven je een duidelijk overzicht van alle scherpe aanbiedingen die wij voor jou hebben. Ontdek welke zorgverzekering voor jou de beste keuze is.

Studenten-zorgverzekering bespaartips

Omdat je als student meestal jong en gezond bent, heb je waarschijnlijk niet zo veel zorg nodig. Je kunt dus flink besparen op je zorgverzekering door je alleen maar voor de essentiële dingen te verzekeren. We geven je een aantal bespaartips:

Bespaartip 1: Verhoog het eigen risico

Verwacht je dit jaar weinig medische kosten te maken? Dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Je betaalt dan een veel lagere premie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor het aanvullend pakket. Maar als je gezond bent en in het verleden weinig tot geen medische zorg nodig heeft gehad, volstaat meestal alleen een basisverzekering.

Uiteindelijk bepaal je zelf waar de grens ligt. Het verleden biedt immers geen garantie voor de toekomst. Verzeker je jezelf voor minder aanvullende verzekeringen, dan heb je een goedkope zorgverzekering.

Bespaartip 2: Collectiviteit

Veel Nederlanders zijn via hun werk, vereniging of vakbond aangesloten bij een collectieve zorgverzekering. Dit zorgt voor een flinke premiekorting. Als je alleen al bent ingeschreven aan een hogeschool of universiteit kun je al profiteren van een collectiviteitskorting. Hierdoor bespaar je direct op de basisverzekering en aanvullende zorgpolis.

Bespaartip 3: Zorgtoeslag

Misschien kom je wel in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming van de Belastingdienst, waardoor de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar blijft. Bekijk of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Dit is onder andere afhankelijk van de hoogte van je inkomen. De meeste studenten hebben hier dan ook recht op. Voor de zorgtoeslag geldt verder dat je:

 • 18 jaar of ouder moet bent
 • verzekerd bent voor ziektekosten
 • jaarlijks niet meer verdient dan het vastgestelde toetsingsinkomen

Voor meer informatie kun je kijken op Toeslagen.nl.

Ziektekostenverzekering student: tandarts?

Sinds 1 januari 2011 moeten jongeren vanaf 18 jaar zelf hun tandartskosten betalen. Behandelingen voor deze groep vallen dan niet meer onder de basisverzekering. Via een aanvullende tandartsverzekering kun je je toch verzekeren tegen tandheelkundige kosten. Het is voor studenten vaak voordeliger om geen tandartsverzekering te nemen, omdat de tandartskosten vaak nog laag zijn in vergelijking met ouderen.

Studenten-zorgverzekering 2020

Voor 2020 kun je nu geen studenten-zorgverzekering meer afsluiten. Dit doe je in de 6 weken voorafgaand aan het nieuwe zorgjaar of als je voldoet aan één van deze eisen:

 • Als je 18 jaar bent geworden.
 • Als je uit een militair dienstverband komt.
 • In verband met echtscheiding.
 • Bij beëindiging van een collectief.
 • Bij tussentijdse aanpassingen in de polisvoorwaarden door de zorgverzekeraar.
 • Als je nog geen zorgverzekering hebt.

Studenten-zorgverzekering 2021

Vanaf medio november 2020 zijn de nieuwe zorgpremies voor de basisverzekering bekend. Vanaf dat moment kun je kijken of je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering. Sluit jij voor 31 december 2020 een nieuwe studenten-zorgverzekering af? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering op. Handig, hoef je daar ook al niet meer aan te denken. Heb je je oude studentenverzekering wel opgezegd voor 1 januari 2021, maar nog geen nieuwe verzekering afgesloten? Dan kun je nog voor een nieuwe verzekering kiezen tot 1 februari 2021. In ieder geval: ga vergelijken en bespaar meteen. Je kunt je geld wel voor leukere dingen gebruiken. Zeker in je studententijd. 

Studenten-zorgverzekering vergelijken

Ben je gewend om veel via internet te regelen, dan is een online zorgverzekering aan te raden. Hiermee bespaar je direct tot ruim € 100,- per jaar op je basisverzekering.

Heeft een studentenverzekering ook een aanvullende dekking?

Ja, bij een studentenverzekering kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Het voordeel is juist dat je alleen die dekkingen kunt kiezen die jij denkt nodig te hebben. Dus ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of heb je een slecht gebit? Dan kies je juist wel voor deze aanvullende dekkingen, maar niet voor de andere dekkingen.

Er zijn ook verzekeraars die een compleet studentenpakket bieden, zoals Avéro Achmea. Dit is een basis- en aanvullende zorgverzekering met alleen die dekkingen die jongeren vaak kiezen, zoals een vergoeding voor anticonceptie en vergoeding voor reisvaccinaties als je naar het buitenland gaat.

Welke studenten-zorgverzekering past bij mij?

Ben je er nog niet helemaal uit welke zorgverzekering het beste bij jou past? Dan helpen wij je graag! Maak gebruik van onze zorgvergelijker en ontdek binnen enkele stappen welke zorgverzekering het beste bij jouw wensen aansluit.

1.00 avg. rating (46% score) - 1 vote