Studenten zorgverzekering

Studenten zorgverzekering

Studeer je? Er zijn een aantal zorgverzekeraars die zich speciaal richten op studenten. Want als student wil je het liefst een goedkope verzekering, en heb je niet veel extra’s nodig. In onze zorgvergelijker vind je een goedkope verzekering die aansluit bij jouw zorgbehoeftes.

Goedkope studenten zorgverzekering

Omdat de prijs voor elke studenten zorgverzekering verschilt, is het slim om je zorgverzekering te vergelijken. Hoyhoy.nl geeft je een duidelijk overzicht van alle scherpe aanbiedingen die wij voor jou hebben. Ontdek welke zorgverzekering voor jou de beste keuze is.

Studenten zorgverzekering bespaartips

Omdat je als student meestal jong en gezond bent, heb je waarschijnlijk niet zo veel zorg nodig. Je kunt dus flink besparen op je zorgverzekering door je alleen maar voor de essentiële dingen te verzekeren. We geven je een aantal bespaartips:

Bespaartip 1: Verhoog het eigen risico

Verwacht je dit jaar weinig medische kosten te maken? Dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Je betaalt dan een veel lagere premie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor het aanvullend pakket. Maar als je gezond bent en in het verleden weinig tot geen medische zorg nodig heeft gehad, volstaat meestal alleen een basisverzekering. Uiteindelijk bepaal je zelf waar de grens ligt. Het verleden biedt immers geen garantie voor de toekomst. Verzeker je jezelf voor minder aanvullende verzekeringen, dan heb je een goedkope zorgverzekering.

Bespaartip 2: Collectiviteit

Veel Nederlanders zijn via hun werk, vereniging of vakbond aangesloten bij een collectieve zorgverzekering. Dit zorgt voor een flinke premiekorting. Als je alleen al bent ingeschreven aan een hogeschool of universiteit kun je al profiteren van een collectiviteitskorting. Hierdoor bespaar je direct op de basisverzekering en aanvullende zorgpolis.

Bespaartip 3: Zorgtoeslag

Misschien kom je wel in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming van de Belastingdienst, waardoor de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar blijft. Bekijk of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Dit is onder andere afhankelijk van de hoogte van je inkomen. De meeste studenten hebben hier dan ook recht op. Voor de zorgtoeslag geldt verder dat je:
  • 18 jaar of ouder moet bent
  • verzekerd bent voor ziektekosten
  • jaarlijks niet meer verdient dan het vastgestelde toetsingsinkomen
Voor meer informatie kun je kijken op Toeslagen.nl.

Tandartsverzekering voor studenten

Sinds 1 januari 2011 moeten jongeren vanaf 18 jaar zelf hun tandartskosten betalen. Behandelingen voor deze groep vallen dan niet meer onder de basisverzekering. Via een aanvullende tandartsverzekering kun je je toch verzekeren tegen tandheelkundige kosten. Het is voor studenten vaak voordeliger om geen tandartsverzekering te nemen, omdat de tandartskosten vaak nog laag zijn in vergelijking met ouderen.

Online studenten zorgverzekering

Ben je gewend om veel via internet te regelen, dan is een online zorgverzekering aan te raden. Hiermee bespaar je direct tot ruim 100 euro (per jaar) op je basisverzekering.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes