Tandartsverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de tandartsverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: tandartsverzekering.Tandartsverzekering

Volwassenen krijgen slechts enkele tandheelkundige behandelingen vergoed via de basisverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering biedt uitkomst. Iedereen die jonger dan 18 jaar is, krijgt de meeste tandartsbehandelingen al vergoed zonder aanvullende verzekering. Denk daarbij aan periodiek preventief onderzoek, vullingen en verdovingen.
tandartsverzekering

Aanvullende tandartsverzekering

Je hebt niet altijd een aanvullende tandartsverzekering nodig. De volgende specifieke tandheelkundige zorg wordt wel vergoed door je basisverzekering, meestal door de kosten te verrekenen met je eigen risico:

 • chirurgische tandheelkundige hulp door een specialist
 • röntgenonderzoek voor deze chirurgische tandheelkundige hulp
 • uitneembare kunstgebitten voor de boven- of onderkaak
 • bijzondere tandheelkundige hulp (alleen specifieke gevallen)

Orthodontie wordt alleen vergoed door de basisverzekering bij een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond of het gebit. In alle andere gevallen is een aanvullende tandartsverzekering nodig.

Tandartsverzekering vergelijken

Weet je zeker dat je een tandartsverzekering wilt afsluiten? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Vul in dat je je aanvullend wilt verzekeren met een tandartsverzekering. Wij zetten dan alle tandartsverzekeringen die je via ons kunt afsluiten voor je op een rijtje. Op die manier kun jij de dekking en premie vergelijken. Tandartsverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je een tandartsverzekering vindt, die bij jouw gebit past.

Bijzondere tandheelkundige hulp

Tandheelkundige zorg, die ervoor zorgt dat je gebit niet verder achteruit gaat, wordt alleen door jouw basisverzekering vergoed als het gaat om:

 • ernstige stoornissen of afwijkingen van de mond of het gebit
 • lichamelijke of geestelijke aandoeningen
 • medische behandelingen, waarvan het resultaat mede afhankelijk is van tandheelkundige zorg

Tandartsverzekering tot 18 jaar

Ben je jonger dan 18 jaar? In dat geval krijg je de meeste tandartsbehandelingen vergoed. Voorbeelden hiervan zijn:

 • tenminste één keer per jaar periodiek preventief onderzoek
 • incidenteel onderzoek naar aanleiding van een klacht
 • het verwijderen van tandsteen
 • behandeling van het tandvlees
 • verdovingen
 • röntgenfoto’s
 • vullingen

Tandartsverzekering vanaf 18 jaar

Ben je ouder dan 18 jaar? In dat geval zijn de kosten voor de tandarts niet opgenomen in de basisverzekering, op slechts enkele uitzonderingen na, zoals bij een ernstige ontwikkelings- of, groeistoornis of afwijking van de mond of het gebit. Volwassenen zullen meestal dus een tandartsverzekering moeten afsluiten om de kosten te vergoed te krijgen. Wil je tandzorg verzekeren, dan kun je kiezen uit zeer veel verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Sommige zorgverzekeraars bieden aparte tandverzekeringen, andere bieden (ook) dekking voor tandartskosten via hun aanvullende verzekeringen. Variërend van 75 % vergoeding bij € 150,- aan tandartskosten per jaar tot volledige vergoeding bij meer dan € 1000,-. Hoe hoger de dekking, hoe meer premie je betaalt.  Omdat de tandartsverzekering een aanvullende zorgverzekering is, geldt hiervoor het verplichte eigen risico niet.

Tandartsverzekering 2021

Tandartsen maken gebruik van standaardtarieven. Deze tarieven zijn bepaald door de NZa (Nederlandse Zorg autoriteit). Je betaalt dus bij elke tandarts dezelfde kosten voor het vullen van een gaatje. De premie voor een tandartsverzekering verschilt wel per zorgverzekering. Vergelijk daarom de tandartsverzekering.

Tandzorg polisvoorwaarden zorgverzekering

Wil je exact weten welke tandheelkundige zorg je kunt krijgen via jouw tandarts? Vraag dan hoe het met je gebit is gesteld en wat je kunt verwachten. Voor behandelingen boven de € 250,- zijn tandartsen verplicht een offerte te geven. Maar ook bij veel lagere kosten zijn tandartsen bereid dit te doen. Wil je exact weten welke tandheelkundige zorg je vergoed kunt krijgen bij je tandarts, specialist, mondhygiënist en/of tandprotheticus? Raadpleeg dan de polisvoowaarden van je zorgverzekering. Of informeer bij jouw zorgverzekeraar om te weten wat precies wordt vergoed.

Tandartsverzekering afsluiten?

Twijfelt je om een tandartsverzekering af te sluiten, en zo ja welke? Wij geven je een aantal tips:

 • maak je weinig gebruik van de tandarts? Overweeg om geen aparte tandartsverzekering te nemen. De betaalde premie zal waarschijnlijk niet opwegen tegen de kosten die je de tandarts als onverzekerde zelf zal moeten betalen;
 • vergelijk verschillende tandartsverzekeringen. Vul in onze zorgvergelijker de gewenste tandartsdekking in en begin meteen met vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes