Tanden bleken en je zorgverzekering

Wordt het bleken van mijn tanden vergoed vanuit de zorgverzekering?

Zijn je tanden niet meer zo wit als voorheen, of wil je gewoon graag mooie witte tanden, dan kun je je tanden laten bleken. Hoe het precies zit met tanden bleken en je zorgverzekering is voor veel mensen onduidelijk.

Vergoeding tanden bleken

Het bleken van tanden wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een klein aantal verzekeraars vergoedt tanden bleken wel vanuit de aanvullende zorgverzekering. De meeste verzekeraars doen het echter niet, omdat het bleken van tanden wordt gezien als een cosmetische ingreep en niet als medisch noodzakelijk.

De verzekeraars die het wel vergoeden, doen dit vaak alleen als je een hoge aanvullende tandartsdekking afsluit.


Hoe kom ik erachter of mijn verzekeraar tanden bleken zal vergoeden?

In veel polisvoorwaarden wordt tanden bleken niet als zodanig benoemd. Het makkelijkste is daarom om je verzekeraar gewoon te bellen en naar de vergoeding te vragen. Wil je het zelf uitzoeken, pak dan de polisvoorwaarden erbij en zoek op E-codes onder de tandartsdekking. Het bleken van tanden valt, net als een wortelkanaalbehandeling, onder de E-codes. Het uitwendig bleken van tanden heeft code E 97.

Let daarnaast ook goed op of de verzekeraar alle kosten vergoedt of alleen gedeeltelijke dekking biedt.

Meestal wordt een maximale vergoeding van 70% tot 75% gehanteerd. Daarnaast hanteren verzekeraars ook wel maximumvergoedingen.

Is het verstandig om een aanvullende tandartsdekking af te sluiten voor het bleken van tanden?

Dat hangt er vanaf welke zorgverzekering je kiest en hoeveel de behandeling kost. Als je dit tegen elkaar afweegt, kom je erachter of het verstandiger is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of om de kosten zelf te betalen.

Eigen risico en eigen bijdrage

Voor het bleken van tanden betaal je geen eigen risico en ook geen eigen bijdrage.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes