Univé-zorgverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over Univé? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Univé.Univé-zorgverzekering

Zorgverzekeraar Univé was jarenlang onderdeel van UVIT, maar sinds 2012 is dit niet meer het geval. Univé is een coöperatieve vereniging en heeft geen winstoogmerk. Misschien ken je Univé nog wel van de slogan: ‘Daar plukt u de vruchten van’. Wanneer je klant bent bij Univé kun je namelijk de positieve resultaten terugzien in de vorm van winstuitkeringen en premiekortingen. Je kunt in een van de vele Univévestigingen terecht voor persoonlijk verzekeringsadvies.

unive-zorgverzekering

Alleen natura

Elke verzekeraar biedt hetzelfde basispakket aan. De inhoud van de basisverzekering wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Wat wél verschilt is het soort polis: een naturapoliscombinatiepolis of restitutiepolis. Met een naturapolis heb je beperkte keuze aan zorgverleners, terwijl je met een restitutieverzekering overal terecht kunt. Univé biedt alleen een naturapolis aan.

Univé voordelen

 • altijd naar je eigen huisarts;
 • alle ziekenhuizen in Nederland gecontracteerd;
 • regel alles in de app;
 • digitaal declaraties indienen;
 • altijd een Univé-winkel in de buurt.

Univé premie

Als je al andere verzekeringen bij Univé hebt lopen, kun je gebruikmaken van de ledenkorting. Ook kun je profiteren van collectiviteitskorting als je werkgever of vereniging is aangesloten bij Univé. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je op je zorgpremie krijgt. In onze zorgvergelijker kun je filteren op je voorkeuren en zie je gelijk wat voor invloed deze hebben op de premie bij de verschillende zorgverzekeraars.

Univé dekking

Je hebt bij Univé keuze uit dire basiszorgverzekeringen:

 • Basisverzekering Univé Zorg Select (naturapolis)
 • Basisverzekering Univé Zorg Vrij (restitutiepolis)

Bij de laatste zorgverzekering ben je vrij in de keuze voor een arts of zorgverlener. Je kunt de basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering of met een tandheelkundepakket.

Univé voorwaarden

Is Univé de beste keuze voor jou? In onze zorgvergelijker kun je alle dekkingsvoorwaarden van Univé bekijken en vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Univé opzeggen

Stap je voor 1 januari over naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt je verzekering bij Univé automatisch voor je opgezegd. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar je weet nog niet welke? Zorg dan dat je je zorgverzekering bij Univé voor het einde van het jaar opzegt. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Je kunt je zorgverzekering bij Univé opzeggen per brief of per e-mail.

Tussentijds opzeggen

Je kunt niet zomaar je zorgverzekering tussentijds opzeggen, maar in een aantal situaties kan dat wel:

 • Wanneer je gaat scheiden of je wordt 18 jaar (en je bent meeverzekerd op iemand anders polis)
 • De polisvoorwaarden tussentijds nadelig voor je wijzigen
 • Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft
 • Als je collectief verzekerd bent bij Univé en je verandert van werkgever

Univé vergelijken

Vraag je je af of de zorgverzekering van Univé het beste bij je past? Salland met een groot aantal andere zorgverzekeringen. Je weet dan direct welke zorgverzekering het beste bij je past en waar je het goedkoopst uit bent.

Univé contact

Univé kun je bereiken op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 op het telefoonnummer: 072-5277595. Mail je liever? Vul dan het aanvraagformulier in op de website.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes