Welke zorgverzekering past bij mij

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over welke zorgverzekering bij jou past? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: zorgverzekering kiezen.Welke zorgverzekering past bij mij?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering, merk je al snel dat er veel verschillende zorgverzekeringen op de markt zijn. Er is enorm veel keus, wat het niet altijd makkelijk maakt. Om erachter te komen welke zorgverzekering bij jou past, is het verstandig om een aantal dingen bij jezelf na te gaan:

  • Verwacht je zorgkosten te maken?
  • Vind je vrije zorgkeuze belangrijk?
  • Maak je kosten bij de tandarts?
  • Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut?
  • Wil je een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen?

welke zorgverzekering past bij mij

Persoonlijke keuze

Denk dus goed na over wat je verwacht voor het aankomende jaar. Zodra je voor jezelf duidelijk hebt wat je wensen zijn, is het eenvoudiger om een passende zorgverzekering te kiezen. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de fysiotherapeut, dan kun je ervoor kiezen om een zorgverzekering met een aanvullende dekking voor fysiotherapie te nemen. Maak je vaak kosten bij de tandarts, dan kan het verstandig zijn om een tandartsverzekering af te sluiten.

Vrije zorgkeuze

Vind je het belangrijk om zelf je zorgverleners te kunnen kiezen als je zorg nodig hebt? Bijvoorbeeld naar welk ziekenhuis je gaat of naar welke fysiotherapeut, kies dan voor een restitutiepolis. Met een restitutiepolis mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Kies je voor een naturapolis, dan ben je gebonden aan de zorgverleners waar de zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Alleen als je naar deze zorgverleners gaat, krijg je een vergoeding voor de gemaakte zorgkosten. Bedenk je wel dat zorgverzekeraars met steeds meer zorgverleners afspraken maken.

Vrijwillig eigen risico

Heb je de afgelopen jaren helemaal geen zorgkosten gemaakt en verwacht je dat voor het aankomende jaar ook, dan kun je ervoor kiezen een vrijwillig eigen risico te nemen. Hierdoor kun je flink besparen op je zorgpremie.

Vergelijken

Door je zorgverzekering te vergelijken op basis van jouw gegevens en voorkeuren, kom je er snel achter welke zorgverzekering het beste bij jou past. Je met onze zorgvergelijker een groot aantal zorgverzekeringen vergelijken.

Hulp nodig?

Dat kan zeker. ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ is een veelgestelde vraag bij aan onze klantenservice. Als je belt met onze klantenservice, dan helpen we je graag met de zoektocht naar een zorgverzekering die het beste bij jouw wensen past! Onze klantenservice is te bereiken via telefoonnummer 088 – 22 66 912.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes