Ziekenfonds

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het ziekenfonds? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: ziekenfonds.Ziekenfonds

Het ziekenfonds bestaat niet meer. Sinds 2006 is er de zorgverzekering. Deze bestaat uit een verplichte basisverzekering en een vrijwillige aanvullende verzekering. Bij ons kun je een groot aantal basis- en aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken én afsluiten. Zo ben je verzekerd van een goedkope zorgverzekering met een passende dekking.
ziekenfonds

Ziekenfonds vergelijken

Ziekenfondsverzekeringen en particuliere ziektekostenverzekeringen zijn vervangen door zorgverzekeringen. Vroeger was je aangesloten bij het ziekenfonds in jouw postcodegebied. Tegenwoordig bepaal je zelf welke zorgverzekeraar je kiest. Zorgverzekeraars concurreren met elkaar op prijs en dekking. Verder zijn er zorgverzekeringen waarbij:

  • je de rekening van de zorgaanbieder (bijvoorbeeld het ziekenhuis of apotheek) eerst zelf moet betalen (restitutiepolis)
  • de zorgverzekeraar direct de medische kosten betaalt aan de zorgaanbieder (naturapolis)

Vanwege deze verschillen is het slim om zorgverzekeringen te vergelijken. Bij ons vind je een duidelijk overzicht van een groot aantal zorgverzekeringen in Nederland. Zo kun je al gauw honderden euro’s per jaar besparen.

Tips om ziekenfondsen te vergelijken

De zorgpremies voor de zorgverzekering (voorheen het ziekenfonds) zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Toch kun je nog steeds besparen:

  • Anders dan bij het voormalige ziekenfonds bepaal je zelf wat je aanvullend verzekert of niet.
  • Probeer dus zo goed mogelijk in te schatten wat je volgend jaar nodig gaat hebben aan medische zorg. Stem daar je dekking op af.
  • Ben je kerngezond? Dan heb je minder medische zorg nodig. Als je een hoger eigen risico neemt, betaal je een lagere premie.
  • Gebruik je veel zorg? Kijk dan of een collectieve zorgverzekering voor jou voordelig is. Je krijgt dan korting op de premie.

Ziekenfonds vergelijken en direct afsluiten

Je zorgverzekeraar stuurt je half november jouw polisvoorwaarden voor volgend jaar. Deze vergelijk je bij ons met andere zorgverzekeringen.

  • Een zorgverzekeraar met een betere prijs en dekking gevonden? Dan kun je in het premieoverzicht direct een gratis offerte aanvragen.
  • De offerte ontvang je per e-mail. Zo kun je hem nog eens rustig nalezen.
  • Bevalt de offerte? Dan kun je meteen je zorgverzekering afsluiten.
  • Achteraf spijt? Geen probleem. Je mag binnen 2 weken je kosteloos je zorgverzekering opzeggen, zonder opgaaf van reden. De reeds betaalde premie storten we gewoon terug op je bankrekening.

Belangrijk

Je hebt elk jaar van half november tot 1 januari om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Voor 1 februari moet je bij een nieuwe zorgverzekeraar zijn aangemeld. Daarna mag je niet meer wisselen van zorgverzekeraar. Je zit dan weer een jaar vast aan je oude ziektekostenverzekering. Neem dus de tijd om een goede ziektekostenverzekering te kiezen. Wees echter wel op tijd om de zorgverzekering af te sluiten.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes