Ziektekostenverzekering

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over de ziektekostenverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: ziektekostenverzekering.Ziektekostenverzekering

De ziektekostenverzekering, ook wel de zorgverzekering, is in Nederland voor iedereen verplicht. Je moet ten minste een basisverzekering afsluiten. Wij vertellen je op deze pagina alles over de ziektekostenverzekering. Zoals hoe je de beste keuze maakt. En hoe je bespaart natuurlijk.


ziektekostenverzekering

Ziektekostenverzekering vergelijken 2021

Vanaf half november kun je voor 2021 een ziektekostenverzekering afsluiten. De zorgpremies worden bekendgemaakt in de loop van november. Wil je een nieuwe ziektekostenverzekering in 2021? Dan moet je voor of op 31 december 2020 overstappen naar een andere zorgverzekering. Je oude zorgverzekeraar zegt dan je huidige verzekering op. Als je je ziektekostenverzekering vóór of op 31 december 2020 zelf opzegt, kun je tot en met 31 januari 2021 een zorgverzekering kiezen voor het nieuwe jaar.

Ziektekostenverzekering 2020

Je kunt voor het jaar 2020 geen ziektekostenverzekering meer afsluiten. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan normaal gesproken alleen in de laatste 6 weken van het jaar, maar dan voor het nieuwe zorgjaar 2021. De rest van het jaar kun je wel gebruikmaken van onze zorgvergelijker om ziektekostenverzekeringen te vergelijken, maar overstappen is niet meer mogelijk. Wel zijn er een aantal uitzonderingen. In een enkel geval kun je namelijk wel op een ander moment een ziektekostenverzekering afsluiten: je bent net 18 jaar geworden, je collectieve zorgverzekering wordt beëindigd, je bent net in Nederland komen wonen of je komt net uit een militair dienstverband.

Ziektekostenverzekering vergelijken

De zorgpremies stegen in 2019 gemiddeld met € 10,- per maand. Je ziektekostenverzekering vergelijken is daarom een enorme aanrader. De prijzen per verzekering verschillen enorm. Daarom is het belangrijk om te vergelijken, want misschien ben je bij een andere zorgverzekeraar wel voordeliger of beter uit. Je ziektekostenverzekering vergelijken op een eerlijke manier? Dat kan bij ons. Snel vergelijken. Zelf kiezen. Meteen afsluiten.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van ziekteverzekeringen?

Bij het vergelijken van je ziektekostenverzekering is het belangrijk dat je kijkt naar de kosten die je verwacht te maken in het volgende zorgjaar. Dit is natuurlijk erg lastig om te voorspellen, maar je kunt wel proberen om het zo goed mogelijk in te schatten. Verder hangt het ook af van de wensen die je hebt en de risico’s die je wel of niet wilt nemen.

Je kunt er namelijk voor kiezen om alleen een basisverzekering te nemen (wettelijk verplicht). Hierdoor betaal je maandelijks minder premie dan iemand met een aanvullende verzekering. Maar je bent dan ook minder goed gedekt. Kijk daarom eerst goed naar de wensen die je voor 2021 hebt. Denk je dat je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebt, of dat je regelmatig naar de tandarts gaat? Dan is het verstandig om ook de aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken.

Goedkope ziektekostenverzekering

De prijzen tussen zorgverzekeraars lopen nogal uiteen. Alleen al voor de basisverzekering zijn de onderlinge premieverschillen meer dan honderden euro’s per jaar. Bij de aanvullende ziektekostenverzekering zijn de prijsverschillen vaak nog groter. Een goedkope ziektekostenverzekering vind je door te vergelijken. In onze vergelijker. Simpel toch? Je kunt dan meteen een zorgverzekering afsluiten.

Ziektekostenverzekering Nederland

De ziektekostenverzekering is in Nederland verplicht. Je moet ten minste een basisverzekering afsluiten. Doe je dat niet, dan betaal je een boete. Een aanvullende ziektekostenverzekering is niet verplicht in Nederland, maar is voor sommigen wel verstandig om af te sluiten. Denk goed na over welke zorg je denkt nodig te hebben en besluit zo welke ziektekostenverzekering je afsluit. Omdat de ziektekostenverzekering verplicht is, heeft de overheid middelen ingezet waardoor deze betaalbaar blijft. Je kunt bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Daarnaast hebben zorgverzekeraars speciale studenten-zorgverzekeringen en is het mogelijk om het eigen risico te verhogen, waardoor je korting krijgt op je premie.

Meer weten over de ziektekostenverzekering?

Een zorgverzekering afsluiten is een belangrijke financiële beslissing. Zeker omdat je de verzekering voor een jaar lang hebt. Heb je vragen over de ziekteverzekering? Wij helpen je. Bel naar 088 22 66 912 om een van onze medewerkers te spreken. Dat kun je doen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt ook mailen naar info@hoyhoy.nl of een kijkje nemen tussen onze veelgestelde vragen over de zorgverzekering. Misschien staat het antwoord op jouw vraag daar wel tussen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes