Zorg en Zekerheid

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over Zorg en Zekerheid? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Zorg en Zekerheid.Zorg en Zekerheid

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar en bestaat al 197 jaar. De zorgverzekeraar heeft geen winstoogmerk. Via onze website kun je de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid binnen 1 minuut met andere zorgverzekeringen vergelijken.

zorg en zekerheid

Zorg en Zekerheid zorgverzekering

Zorg en Zekerheid heeft zowel een natura- als een restitutieverzekering. Deze kun je uitbreiden met diverse aanvullende verzekeringen. De meeste aanvullende pakketten hebben ook een tandartsvergoeding. Je hoeft dus niet een aparte tandartsverzekering af te sluiten. Contact met Zorg en Zekerheid kan via telefoon, mail en webcare, maar ook via (rijdende) verzekeringswinkels.

Zorg en Zekerheid voordelen

 • Mogelijkheid tot delen tandartsvergoeding met je partner
 • Declaraties binnen 10 dagen betaald
 • Geen medische selectie, iedereen is welkom
 • Gespreid betalen eigen risico

Zorg en Zekerheid Premie

Iedereen kan bij Zorg en Zekerheid kiezen voor een collectiviteitskorting van minimaal 5% op de zorgpremie van de basis verzekeringen Zorg Zeker Polis en Zorg Vrij Polis. Als je de zorgpremie een jaar vooruit betaalt aan Zorg en Zekerheid kun je korting krijgen op je premie. Bij Zorg en Zekerheid kun je ook Internetkorting krijgen op je premie, maar dan wordt wel verwacht dat je al je verzekeringszaken online regelt. Ook als je kiest voor een vrijwillig eigen risico naast het verplichte eigen risico, gaat je zorgpremie naar beneden. In onze zorgvergelijker kun je filteren op je voorkeuren en zie je gelijk wat voor invloed deze hebben op de premie bij de verschillende zorgverzekeraars.

Zorg en Zekerheid dekking

Bij Zorg en Zekerheid heb je de keuze uit drie verschillende basisverzekeringen:

Bij Het Zorg Gemak Polis pakket regel je al je verzekeringszaken online en gaan je betalingen via automatische incasso. De basispakketten kun je aanvullen met één van de zeven aanvullende verzekeringspakketten. De drie basispakketten zijn:

 • AV-Basis (zonder tandartsvergoeding)
 • AV-Standaard
 • AV-Top

Daarnaast heeft Zorg en Zekerheid vier aanvullende pakketten op basis van leeftijd:

 • AV-Sure (voor jongeren)
 • AV-GeZZin (voor gezinnen)
 • AV-GeZZin Compact
 • AV-Plus (voor 50+)

Zorg en Zekerheid voorwaarden

Is Zorg en Zekerheid de beste keuze voor jou? In onze zorgvergelijker kun je alle dekkingsvoorwaarden van Zilveren Kruis bekijken en vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Zorg en Zekerheid opzeggen

Stap je voor 1 januari over naar een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt je verzekering bij Zorg en Zekerheid automatisch voor je opgezegd. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar je weet nog niet welke? Zorg dan dat je je zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid voor het einde van het jaar opzegt. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Je kunt je zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid opzeggen per brief of per e-mail.

Tussentijds opzeggen

Je kunt niet zomaar je zorgverzekering tussentijds opzeggen, maar in een aantal situaties kan dat wel:

 • Wanneer je gaat scheiden of je wordt 18 jaar (en je bent meeverzekerd op iemand anders polis).
 • De polisvoorwaarden tussentijds nadelig voor je wijzigen.
 • Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft.
 • Als je collectief verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid en je verandert van werkgever.

Zorg en Zekerheid vergelijken

Weet je nog niet zeker of je de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid wil afsluiten? Vergelijk Zorg en Zekerheid dan met andere zorgverzekeraars.

VGZ contact

Zorg en Zekerheid kun je op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 bereiken via:

 • Telefoonnummer: 071 58 25 825

Mail je liever? Vul dan het contactformulier in op de website

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes