Zorgverzekering kiezen

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het kiezen van een zorgverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Zorgverzekering kiezen.Zorgverzekering kiezen

Een zorgverzekering kiezen kan ingewikkeld zijn en veel tijd kosten. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij je een duidelijk overzicht geven. En dat doen we in onze zorgvergelijker. Zo kan jij onze scherpe aanbiedingen vergelijken op prijs, dekking en kwaliteit. Selecteer op de zaken die jij belangrijk vindt, zoals premiehoogte, dekking en al dan niet vrije zorgkeuze. Zo heb je de juiste keuze snel gemaakt!zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering kiezen 2021

Als je voor 2021 een nieuwe zorgverzekering wilt kiezen, kan dat pas vanaf 12 november. Pas dan zijn alle nieuwe premies voor de basisverzekering bekend. Je weet dan pas of het nuttig is om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Je kunt tot die tijd alvast aan het volgende denken: welke zorg heb ik nodig in 2021? En als de premies dan  bekend zijn, kun jij meteen je zorgverzekering vergelijken, afsluiten én besparen. Want jij wilt ook meer besparen toch?

Zorgverzekering kiezen 2020

Je kunt voor 2020 geen nieuwe zorgverzekering meer kiezen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. In een enkel geval kun je namelijk wel op een ander moment een zorgverzekering kiezen: je bent net 18 jaar geworden, je collectieve zorgverzekering wordt beëindigd, je bent net in Nederland komen wonen of je komt net uit een militair dienstverband.

Zorgverzekering kiezen tips:

  • De dekking van de basisverzekering is wettelijk bepaald. Toch lopen de premieverschillen erg uiteen, tot wel € 240,- per jaar. Alleen de basisverzekeringen vergelijken loont dus al.
  • Bepaal vooraf wat je wel en niet wilt verzekeren. Pas daarop je dekking aan. Let wel: de samenstelling van het basispakket wijzigt regelmatig.
  • Maak een keuze tussen een restitutiepolis, naturapolis of combinatiepolis.

Welke zorgverzekering kiezen?

Welke zorgverzekering moet ik kiezen? Naast alleen een basisverzekering, kun je ook kiezen voor een aanvullende verzekering. De aanvullende zorgverzekering is een pakket waarbij elke zorgverzekeraar zelf mag bepalen wat hierin verzekerd wordt. Dit in tegenstelling tot de basisverzekering die door de overheid wordt samengesteld. Sommige zorgverzekeraars hebben pakketten voor aanvullende verzekeringen. Zo heb je pakketten voor studenten, ouderen of gezinnen met kinderen. Als jij je zorgverzekering kiest, moet je rekening houden met de zorg die je verwacht te gebruiken. Als je denkt geen extra zorg nodig te hebben, kies dan niet voor een aanvullend pakket. Een aanvullende zorgverzekering kiezen is wel verstandig als je weet dat je de zorg nodig gaat hebben. Kortom: kies een zorgverzekering die bij je past. Je bent dan goedkoper uit.

Zorgverzekeraar kiezen

Een zorgvezekeraar kiezen hoeft niet moeilijk te zijn. Kijk naar welke zorgverzekeraar het beste zorgpakket heeft voor jou voor de voordeligste prijs. Denk ten eerste na over welke zorg jij denkt nodig te hebben, of je je aanvullend wilt verzekeren en of je vrije zorgkeuze wilt of niet. Vul al deze eisen in de vergelijker in en dan zetten wij de zorgverzekeringen die het beste bij je passen op een rijtje. Op die manier is een zorgverzekeraar kiezen echt niet moeilijk. Wij maken het je makkelijk!

Kies op tijd je zorgverzekering

Op uiterlijk 12 november stuurt je huidige zorgverzekeraar de nieuwe zorgpolis. Je hebt tot 1 januari om je huidige zorgverzekering stop te zetten. De nieuwe zorgverzekering kiezen kan tot 1 februari. Na deze datum mag je slechts bij enkele uitzonderingen van zorgverzekeraar wisselen (bijvoorbeeld als je net 18 bent geworden of terugkeert van militaire dienst). Kies dus op tijd, want anders zit je weer een jaar vast aan je huidige verzekering.0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes