Zorgverzekering opzeggen

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date. Wil je meer weten over het opzeggen van je zorgverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: zorgverzekering opzeggen.Zorgverzekering opzeggen

Op uiterlijk 12 november krijg je van je huidige zorgverzekeraar de voorwaarden toegestuurd waartegen je komend kalenderjaar verzekerd bent. Aangezien de voorwaarden per zorgverzekeraar per jaar nogal kunnen kunnen verschillen, is het misschien tijd om deze eens goed te vergelijken. Het zou dan kunnen dat een andere zorgverzekeraar toch beter bij je behoeften aansluit dan je huidige zorgverzekeraar. Wil je overstappen en dus je huidige zorgverzekering opzeggen, dan kan dit tot 1 januari. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan tot 1 februari, mits je je oude zorgverzekering hebt opgezegd voor 1 januari. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.
zorgverzekering opzeggen

Na 1 februari zorgverzekering opzeggen

In een aantal gevallen mag je tussen 1 februari en 1 januari van het volgende kalenderjaar toch nog je huidige zorgverzekering opzeggen, namelijk:

  • als je 18 jaar bent geworden;
  • als je uit een militair dienstverband komt;
  • in verband met echtscheiding;
  • bij wisseling van werkgever (en zowel je oude als nieuwe werkgever deelneemt aan de collectieve zorgverzekering);
  • bij tussentijdse aanpassingen in de polisvoorwaarden door de zorgverzekeraar;
  • als je een zorgverzekering hebt afgesloten bij zorgverzekeraar Zekur of Bewuzt.

Tip: informeer altijd eerst bij je huidige verzekeraar naar de mogelijkheden om je verzekering te beëindigen voordat je besluit over te stappen of je zorgverzekering op te zeggen.

Opzeggen zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars bieden een opzegservice aan als extra service om het overstappen van zorgverzekering aantrekkelijker te maken. Dat is handig, want dat scheelt jou wat tijd en moeite. Je nieuwe verzekeraar zegt namens jou de oude verzekering op. Dit doet de verzekeraar alleen als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten. Wil je toch liever zelf je oude zorgverzekering opzeggen? Kies dan voor een aangetekend verzonden opzegging.

Tot wanneer zorgverzekering opzeggen?

Je kunt je zorgverzekering van 2020 opzeggen tot en met 31 december 2020. Daarna is het niet meer mogelijk om je zorgverzekering op te zeggen. Zeg je niet op? Dan blijf je nog een jaar bij je huidige verzekeraar. Je kunt dan pas weer overstappen vanaf november 2021. Denk daarom goed na: wil ik mijn zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vanaf midden november zullen de nieuwe tarieven in onze zorgvergelijker staan. Je kunt dan in een oogopslag zien of een andere verzekeraar goedkoper is en betere voorwaarden hanteert. Jij wilt toch ook de beste voor de laagste prijs?

Ben je er nog niet uit?

Als je na het lezen van dit artikel nog steeds met vragen zit, kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken op 088-2266912 en een van onze medewerkers gaat dan samen met jou kijken wat de beste optie is.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes