Zorgverzekering zoeken

Zorgverzekering zoeken

Wanneer het einde van het jaar nadert, betekent dat dat je weer kunt overstappen van zorgverzekeraar. Een zorgverzekering zoeken is voor veel mensen een lastige klus. Bij hoyhoy.nl hebben we het daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vul zelf je wensen in en dan zoeken wij de zorgverzekering die het beste bij jouw wensen aansluit! Overstappen via hoyhoy.nl is zeer eenvoudig en wij zorgen ervoor dat je huidige zorgverzekering opgezegd wordt.


Waar moet ik op letten bij het zoeken van een zorgverzekering?

Als je een nieuwe zorgverzekering gaat zoeken, dan is het volgende belangrijk:

1. Bepaal of je vrije zorgkeuze belangrijk vindt

Iedereen is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten en je kunt hierbij kiezen uit drie varianten:

Naturapolis

  • Als u zorg nodig hebt, dan heb je een beperkte tot ruime keuze uit zorgverleners
  • Kosten geplande (niet-spoedeisende) zorg bij gecontracteerde zorgverleners worden vergoed
  • Een aantal behandelingen kennen een maximale vergoeding

Restitutiepolis

  • Als je zorg nodig hebt, dan mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je hebt dus volledige vrije keuzevrijheid.
  • Alle behandelingen worden vergoed
  • Een aantal behandelingen kennen een maximale vergoeding

Combinatiepolis

  • Bij deze verzekering wordt een gedeelte van de zorg vergoed op basis van restitutie, het andere gedeelte op basis van natura
  • Volledige keuzevrijheid voor bepaalde zorg (restitutiegedeelte), minder keuze voor andere zorg (naturagedeelte)
  • Een aantal behandelingen kennen een maximale vergoeding
  • Verhouding restitutie-natura verschilt per combinatiepolis

2. Bepaal je eigen risico

Het verplichte eigen risico is 385 euro per jaar in 2017. Daarnaast kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Het maximum eigen risico komt daarmee op 885 euro per jaar. Maak je regelmatig gebruik van zorg, dan is het niet altijd verstandig om een vrijwillig eigen risico te kiezen, omdat er dan meer kosten voor eigen rekening komen. Maak je echter nooit of zelden gebruik van zorg, of ben je in geval van extra zorgkosten prima in staat deze zelf te betalen, dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Kies je voor zo’n vrijwillig verhoogd eigen risico, dan betaal je een lagere maandpremie. Hierdoor bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar. Kosten voor onder andere bezoek aan huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg vallen overigens niet onder het verplichte eigen risico.

Het is dus de moeite waard  te bekijken of de korting die je kunt krijgen, opweegt tegen eventuele zorgkosten die je verwacht. Mocht de korting hoger zijn dan de te verwachten zorgkosten dan kan het verhogen van je eigen risico dus zeker lonen!

3. Bedenk welke zorgverzekering je zoekt

Voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het verstandig om na te gaan welke zorg je verwacht nodig te hebben. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de tandarts of de fysiotherapeut, sluit hier dan een aanvullende dekking voor af. Ben je zwanger, kies dan voor een aanvullende dekking voor extra kraamhulp, een kraampakket of voor een ziekenhuisbevalling. Lees hier meer informatie over zorgverzekering en zwanger zijn.

Ik weet wat ik wil, wat nu?

Ben je eruit wat je wilt, dan kun je via hoyhoy.nl heel gemakkelijk je zorgverzekering kiezen en afsluiten. Stap nu over via hoyhoy.nl.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes