Zorgverzekering zoeken

Let op!

Het is niet meer mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken op Hoyhoy.nl. Wij raden je zorgverzekering vergelijken via Pricewise aan.

De informatie op de pagina waarop je je nu bevindt, is mogelijk niet meer up-to-date.Zorgverzekering zoeken

Wanneer het einde van het jaar nadert, betekent dat dat je weer kunt overstappen van zorgverzekeraar. Een zorgverzekering zoeken is voor veel mensen een lastige klus. Wij hebben het daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vul zelf je wensen in en dan zoeken wij de zorgverzekering die het beste bij jouw wensen aansluit! Overstappen via ons is zeer eenvoudig en wij zorgen ervoor dat je huidige zorgverzekering opgezegd wordt.

zorgverzekering zoeken

Waar moet ik op letten bij het zoeken van een zorgverzekering?

Als je een nieuwe zorgverzekering gaat zoeken, dan is het volgende belangrijk om te doen:

 • Bepaal of je vrije zorgkeuze belangrijk vindt.
 • Bepaal je eigen risico.
 • Bedenk welke zorgverzekering je zoekt.

1. Bepaal of je vrije zorgkeuze belangrijk vindt

Iedereen is verplicht om een basisverzekering af te sluiten en je kunt hierbij kiezen uit drie varianten:

Naturapolis

 • Als je zorg nodig hebt, dan heb je een beperkte tot ruime keuze uit zorgverleners met een naturapolis.
 • Kosten geplande (niet-spoedeisende) zorg bij gecontracteerde zorgverleners worden vergoed.
 • Een aantal behandelingen kennen een maximale vergoeding.

Restitutiepolis

 • Als je zorg nodig hebt, dan mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je hebt dus volledige vrije keuzevrijheid met een restitutiepolis.
 • Alle behandelingen worden vergoed.
 • Een aantal behandelingen kennen een maximale vergoeding.

Combinatiepolis

 • Bij deze verzekering wordt een gedeelte van de zorg vergoed op basis van restitutie, het andere gedeelte op basis van natura. De combinatiepolis is dus een middenweg.
 • Volledige keuzevrijheid voor bepaalde zorg (restitutiegedeelte), minder keuze voor andere zorg (naturagedeelte).
 • Een aantal behandelingen kennen een maximale vergoeding.
 • Verhouding restitutie-natura verschilt per combinatiepolis.

2. Bepaal je eigen risico

Het verplichte eigen risico is € 385, per jaar in 2019. Daarnaast kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen dat in stappen van € 100,- stijgt. Tot een maximum van € 885,-. Maak je regelmatig gebruik van zorg, dan is het niet altijd verstandig om een vrijwillig eigen risico te kiezen. Er komen dan meer kosten voor eigen rekening voordat je zorg vergoed krijgt. Maak je echter nooit of zelden gebruik van zorg, of ben je in geval van extra zorgkosten prima in staat deze zelf te betalen? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Kies je voor zo’n vrijwillig verhoogd eigen risico, dan betaal je een lagere maandpremie. Hierdoor kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen op de zorgpremie. Kosten voor onder andere bezoek aan de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg vallen overigens niet onder het verplichte eigen risico.

Het is dus de moeite waard te bekijken of de korting die je kunt krijgen, opweegt tegen eventuele zorgkosten die je verwacht. Mocht de korting hoger zijn dan de te verwachten zorgkosten dan kan het verhogen van je eigen risico dus zeker lonen!

3. Bedenk welke zorgverzekering je zoekt

Voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het verstandig om na te gaan welke zorg je verwacht nodig te hebben. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de tandarts of de fysiotherapeut, sluit hier dan een aanvullende dekking voor af. Ben je zwanger, kies dan voor een aanvullende dekking voor extra kraamhulp, een kraampakket of voor een ziekenhuisbevalling. Wij geven je graag informatie over zorgverzekering en zwanger zijn.

Ik weet wat ik wil, wat nu?

Ben je eruit wat je wilt, dan kun je via ons heel makkelijk je zorgverzekering kiezen en afsluiten.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes