Wat-zijn-verschillen-bonus-malus-ladder

Wat zijn de verschillen tussen de B/M ladders?

Elke autoverzekeraar hanteert een eigen B/M ladder . De B/M ladders verschillen in de premiekorting, terugval en verlies van schadevrije jaren . Een aantal verzekeraars toont zowel de B/M treden en de daarbij behorende schadevrije jaren. Andere tonen alleen de B/M trede. Daarnaast zijn sommige B/M ladders langer dan andere en werken een aantal met een automatische beschermer.

Autoverzekering vergelijken

Hoe leest u de B/M ladder?

Allereerst zoekt u op uw polisblad uw B/M trede op. (in veel gevallen zijn de B/M treden en schadevrije jaren niet hetzelfde). U zoekt dan ook de B/M ladder in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering op.

Stel, u staat op B/M trede 14 met 72,5 procent korting op de premie. Als u dat jaar geen schade rijdt, stijgt op de ladder naar trede 15 (75 procent). Veroorzaakt u wel een schade? Dan moet u kijken, hoeveel u na één schade daalt op de B/M ladder. In dit geval gaat u van trede 14 naar trede 9 met nog maar 55 procent korting. Van onderstaande B/M ladder kunt u niet direct aflezen hoeveel schadevrije jaren u heeft. Niet elke verzekeraar meldt dit op de ladder.

B/M ladder ASR autoverzekering

 

Elke autoverzekeraar hanteert een eigen B/M ladder, daarom zijn er lange en korte B/M ladders.

Hoe vergelijkt u de verschillende B/M ladders?

U kunt de B/M ladders van alle autoverzekeraars makkelijk met elkaar vergelijken via Hoyhoy.nl. Allereerst kunt u uw autoverzekering vergelijken , daarna bepaalt u de autoverzekeringen die het meest interessant voor u zijn. Vervolgens klikt u deze aan en vergelijkt u de details.

 

Vervolgens scrollt u naar beneden naar de B/M ladders en klikt u de B/M ladder van de eerste verzekering aan. Deze zal in een apart scherm openen. Vervolgens kunt u de B/M ladder van deze autoverzekering bekijken en eventueel printen. Daarna kunt u ook de andere B/M ladders bekijken.

Autoverzekering vergelijken

Welke B/M ladder past het beste bij u?

De keuze voor een B/M ladder is heel erg persoonlijk. Wij hebben daarom een aantal voorbeeldsituaties op een rij gezet.

Situatie 1: 0 schadevrije jaren/B/M trede 0

Wanneer u geen tot weinig schadevrije jaren, wilt u waarschijnlijk zoveel mogelijk korting en snel stijgen op de B/M ladder. Een kortere B/M ladder kan dan een goede optie zijn. Wanneer u kiest voor een lange ladder, duurt het vaak langer voordat u een hogere korting krijgt.

Situatie 2: 6 ‘“ 15 schadevrije jaren

U rijdt al een aantal jaar schadevrij. In dit geval is de keuze voor een B/M ladder zeer persoonlijk. Misschien verwacht u wel dat u het komende jaar geen schade gaat rijden. Dan kunt u voor een B/M ladder kiezen waarbij u snel in korting stijgt.

Aan de andere kant kunt u ook inschatten dat u wel een schade gaat rijden. Dan kunt u ervoor kiezen om een B/M ladder te nemen, waarbij u zo min mogelijk terugvalt.

Situatie 3: 21 schadevrije jaren

U heeft eigenlijk nog nooit schade gereden, of u heeft ervoor gekozen om de schade zelf te betalen. U heeft hierdoor veel schadevrije jaren opgebouwd. Deze wilt u natuurlijk zoveel mogelijk behouden. U kunt dan het beste voor een langere ladder kiezen. Met een eventuele automatische beschermer. Dit betekent dat u na 1 schade, uw korting behoudt, maar wel een aantal schadevrije jaren verliest.

In onderstaand voorbeeld kunt u zien dat u met 21 schadevrije jaren op de hoogste trede staat. Wanneer u dan een schade rijdt. Gaat u naar trede 15. U behoudt dan wel uw korting van 80 procent. Maar verliest wel 6 schadevrije jaren.

B/M ladder SNS Bank autoverzekering

Bekijk hieronder de B/M ladder van uw autoverzekering:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes