1 maart is nationale polis opruim dag

1 maart is nationale polis opruim dag

De eerste zonnestralen beginnen al in huis te komen, tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Gordijnen wassen, ramen lappen, kasten opruimen en nakijken. Het hoort allemaal bij de voorjaarsschoonmaak.

Na het zware schoonmaakwerk is het tijd om rustig aan tafel de administratie te ordenen. Daar horen ook uw verzekeringen onder. Wanneer heeft u deze voor het laatst kritisch bekeken? Passen uw verzekeringen nog wel bij uw situatie?

Kritisch kijken naar uw verzekeringen en de dekking voorkomt onnodig hoge premies. Verzekeren kent één gouden regel: Verzeker alleen de risico’s die u niet zelf kunt betalen.

Erik Hordijk van Hoyhoy.nl legde vanochtend bij BNR uit hoe u uw administratie kan opschonen.

Haal elk jaar de bezem door uw verzekeringen. Met onderstaande tips kunt u simpel en eenvoudig uw administratie opschonen.

Tip 1: Dekking autoverzekering

Pas de dekking van uw autoverzekering aan op de leeftijd van uw auto. Een oudere auto van 6 of 8 jaar hoeft niet meer volledig casco verzekerd te zijn. Elke autobezitter moet zijn of haar auto WA verzekeren. Veel mensen verzekeren hun nieuwe auto volledig casco , na vier jaar is het aan te raden om de dekking aan te passen naar een beperkt casco verzekering. Daarmee kunt u voor een middenklasse al gauw 350 euro per jaar besparen.

Tip 2: Pechhulp

Niet alleen de ANWB of Routemobiel bieden hulp voor pech onderweg aan. Autoverzekeraars bieden ook vaak pechhulp aan in hun pakket. Dan kunt u de ANWB of Routemobiel opzeggen. Daarnaast bieden veel dealers (bij een nieuwe auto) gratis pechhulp aan. Dan kunt u zowel de ANWB als de module pechhulp van uw autoverzekering opzeggen.

Tip 3: Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Uw zoon kan in een onbewaakt ogenblik een bal door de ruit van de buren trappen. Dan is een aansprakelijkheidsverzekering handig. Heeft u geen kinderen? Let er dan op dat u ook niet verzekerd bent voor kinderen. U zou in dat geval onnodig voor kinderen premie betalen.

Tip 4: Overbodige verzekeringen

Uw mobiel verzekeren of uw bruiloft? Of heeft u de garantie verlengd van uw wasmachine? In veel gevallen zijn dit overbodige verzekeringen. U betaalt namelijk in verhouding veel voor dit soort verzekeringen. U kunt beter een spaarpotje aanleggen voor onvoorziene situaties.

Tip 5: Samenwonen? Neem gezamenlijke verzekeringen

Gaat u samenwonen of woont u samen? En heeft u allebei een inboedel-, reis-, rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering? Beëindig dan direct één van de twee verzekeringen. U betaalt minder voor een verzekering voor twee personen dan twee losse verzekeringen.

Tip 6: Medische kosten op vakantie

Veel reisverzekeringen bieden ook een dekking tegen medische kosten in het buitenland. U bent echter ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland met uw zorgverzekering . Een reisverzekering voor medische kosten is daarom niet altijd nodig. Alleen als u naar landen gaat waar de medisch zorg duurder is dan in Nederland (zoals de VS of Zwitserland), is het verstandig om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Tip 7: Eigen risico zorgverzekering

Bent u zo gezond als een vis? En verwacht u weinig tot geen gebruik te maken van medische zorg? Verhoog dan het eigen risico van uw zorgverzekering. Dit kan tot maximaal 500 euro (bovenop het standaard eigen risico van 220 euro in 2012). Met een verhoogd eigen risico krijgt u bij veel zorgverzekeraars korting op uw premie. De korting kan oplopen tot ruim 300 euro per jaar.

Tip 8: Rechtsbijstand auto

U kunt zowel bij uw autoverzekering als bij uw rechtsbijstandverzekering een rechtsbijstand dekking voor uw auto afsluiten. Bij uw autoverzekering kunt u voor iedere auto een rechtsbijstand dekking afsluiten. Terwijl u bij uw rechtsbijstandverzekering in één keer zowel uw auto als de auto van uw partner kan verzekeren. Een rechtsbijstandverzekering met verkeer kan dan een voordeligere optie zijn. Bovendien heeft u dan ook recht op verhaalsrechtsbijstand op het moment dat u iets gebeurt op de fiets of als voetganger.

Tip 9: Uitvaartverzekering of zelf sparen?

Een uitvaart kost gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Daar kunt u een uitvaartverzekering voor afsluiten. U kunt ook de kosten van een uitvaart zelf bij elkaar sparen. Dit is over het algemeen goedkoper en uw nabestaanden weten precies wat ze te besteden hebben.

Tip 10: Glasdekking bij inboedel én opstal

Bent u onlangs verhuist van een huurhuis naar een koophuis? Dan had u waarschijnlijk voor uw huurhuis een inboedelverzekering met glasdekking. Deze verzekering heeft u dan meegenomen naar uw nieuwe huis. Maar voor dit huis heeft u nu ook een opstalverzekering afgesloten. Meestal bevat een opstalverzekering ook een glasdekking, waardoor u bij beide verzekeringen voor glas bent verzekerd. Wij raden u aan om de inboedel- en opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten om dubbele dekking te voorkomen.

Vergelijk uw verzekering

Word Facebook-fan en maak kans op een schoonmaakbon

Wordt Facebookfan van de Nationale Polis Opruim Dag . Dan maakt u kans op een schoonmaakbon. Laat uw keuken, badkamer, wc of trappenhuis een keer schoonmaken door professionals. Of retweet onze tips en gebruik #NPOD. Doet u beide, dan maakt u uiteraard dubbel kans!

Win een schoonmaakbon. Doe mee aan de Nationale Polis Opruim Dag ow.ly/9mrLF PLS RT #NPOD

‘” Hoyhoy.nl (@VERZSITEnl) maart 1, 2012

 

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*