Auto-ongeluk in het buitenland: enkele tips

Auto-ongeluk in het buitenland: enkele tips

Natuurlijk wilt u het liefst schadevrij rijden, waar u ook bent. Maar het kan gebeuren dat u buiten uw schuld wordt aangereden en dat uw auto daarbij behoorlijk beschadigd raakt. Waar heeft u dan recht op als het om vervangend vervoer gaat? En wat doet u met uw beschadigde auto?

Terughalen van uw beschadigde auto

Uw autoverzekering heeft een clausule die ervoor zorgt dat de verkeershulpdienst hem terughaalt als hij niet meer kan rijden. Is uw auto total loss? Laat hem dan ook altijd terughalen en niet ter plekke slopen. Er moet namelijk altijd schade worden opgenomen voor de eventuele juridische afhandeling en om te bepalen hoeveel schadevergoeding u kunt vragen wanneer de andere bestuurder een onrechtmatige daad heeft begaan. Bovendien heeft ook een autowrak nog een zeker waarde, die u niet kunt verzilveren als u hem achterlaat in het buitenland.

Recht van het land

Bij een aanrijding in het buitenland geldt altijd het recht dat in dat land van toepassing is, ook al botst u met iemand uit een ander land dan waar u zich op dat moment bevindt. Wilt u met een huurauto verder rijden of naar huis gaan, vraag dan aan uw rechtshulpverlener of u dat bedrag vergoed krijgt. Wanneer de andere partij geen aansprakelijkheid erkent, betaalt u die kosten namelijk ook zelf, samen met de autoschade die u opgelopen heeft.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*