Autovakantie: vijf tips voor een vlekkeloze reis
Autovakantie: vijf tips voor een vlekkeloze reis
Het is weer zover. Binnen een aantal weken trekt Nederland er massaal op uit met de auto. Frankrijk en Spanje zijn nog steeds favoriet. En je weet het, een goede voorbereiding op je autovakantie is het halve werk. En daar helpen we je graag mee.

1. Check je autoverzekering

Je wilt niet voor verrassingen komen te staan op je vakantie. Dus check van tevoren de dekking van je autoverzekering. En vergeet natuurlijk niet je groene kaart (digitaal) mee te nemen. Wil je voor vertrek een nieuwe verzekering afsluiten of de huidige verzekering uitbreiden met bijvoorbeeld pechhulp in het buitenland? Dan kun je natuurlijk altijd even autoverzekeringen vergelijken.

2. De autocheck

Het is verstandig om een aantal dingen voor je vertrek te controleren. Je kunt op onderhoudskosten besparen door je koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof zelf bij te vullen.
Laat daarnaast de auto ook controleren bij de garage. Dit kost je slechts een paar tientjes. Er wordt gekeken naar je remschijven, de ruitenwissers en de airco.

3. Je banden in optimale conditie

Het lijkt misschien een open deur, maar weg met die winterbanden! Het is niet alleen logisch, maar het kan ook een hoop geld schelen. In Italië bijvoorbeeld zijn winterbanden in de zomerperiode verboden. Er staan boetes op tot wel € 1.600,-. Dat zou een dure vakantie worden.
Is de auto volgeladen? Controleer dan ook even de bandenspanning. De banden worden slapper door het hoge gewicht. Hoe slapper de banden, hoe hoger het brandstofverbruik en hoe minder grip je op de weg hebt. Let er wel op dat de spanning niet te hoog wordt. Ook al heb jij een reserveband bij je, je wilt liever geen klapband onderweg.

4. Veiligheid: better safe than sorry

In veel Europese landen zijn de regels voor de veiligheidsuitrusting strenger dan bij ons. Denk aan een gevarendriekhoek, een verbanddoos, veiligheidshesjes, een brandblusser, reservelampjes en een alcoholtest. Wat je bij je moet hebben verschilt per land. Goed om even te checken van tevoren dus.

5. Tolbadges en milieustickers

Je betaalt in veel Europese landen tol. Een creditcard of elektronische tolbadge zorgt voor meer snelheid bij de controles. Om door Oostenrijk en Zwitserland te rijden, heb je een vignet nodig. Dit kun je meestal bij de grensovergangen kopen. Wil je zo’n vignet vooraf regelen, dan kun je dit vaak ook online bestellen.
Daarnaast moet je ook nog rekening houden met milieustickers. In sommige gebieden mag je alleen rijden als je auto aan bepaalde milieuvoorwaarden voldoet. Om aan te tonen dat je auto eraan voldoet, moet je een milieusticker aanvragen. Als je auto niet voldoet, dan mag je het gebied niet in.

Ready, set, go. We wensen je een hele fijne autovakantie!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*