Autoverzekering vergelijken levert besparing op van 15 miljard gulden

Autoverzekering vergelijken levert besparing op van 15 miljard gulden

Gemiddeld 120 procent in verschil in premies autoverzekeringen

Uit een analyse van 635 offerte-aanvragen voor een autoverzekering die via www.hoyhoy.nl zijn aangevraagd, blijkt dat autobezitters gezamenlijk naar schatting ƒ 1,5 miljard gulden kunnen besparen op hun autoverzekering. Het verschil tussen de duurste en voordeligste verzekeraar bedroeg gemiddeld ƒ 1383 per jaar; een verschil van 120%. Ondanks de aankondiging van diverse verzekeraars dat ze hun premies zouden verhogen, blijkt de gemiddelde premie van de voordeligste verzekering sinds het vorige onderzoek van september 2000 met slechts 0,4% gestegen.

1,5 miljard besparen op autoverzekering

De Hoyhoy heeft de geschatte besparing van ƒ 1,5 miljard berekend door de helft van het verschil tussen de voordeligste verzekering (ƒ 1149) en de middelste premie (ƒ 1636) te vermenigvuldigen met het aantal auto’s. Per automobilist bedraagt de besparing ƒ 244. De duurste verzekeraars rekenen ƒ 2532 per jaar.

Verzekeraars met goedkope autoverzekering

Verzekeraars met een goedkope autoverzekering :
  • Univé
  • ANWB
  • Sterpolis
Welke verzekeraar het voordeligst is, hangt sterk af van de persoonlijke situatie. Zo zijn jongeren die net het rijbewijs hebben het voordeligst uit bij FBTO, bezitters van een dure auto bij Centraal Beheer, verzekerden met een beperkt casco dekking bij de ANWB en verzekerden met 4 tot 5 schadevrije jaren bij een tussenpersoon. Automobilisten kunnen op www.hoyhoy.nl gratis verzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden.

Jan Modaal vergelijkt online autoverzekeringen

De gemiddelde bezoeker van de site is rond de 36 jaar, 73% man en 27% vrouw. Daarvan werkt 16% bij de overheid. Men rijdt ongeveer 19.850 kilometer per jaar, heeft 11 jaar het rijbewijs en rijdt 7 jaar schadevrij. De gemiddelde B/M komt daarmee op 55%. Driekwart van de auto’s rijdt op benzine, 7% op gas en 17% rijdt op diesel. De gemiddelde auto heeft een nieuwwaarde van ƒ 38.951 gulden en is 6 jaar oud (Volkswagen Golf, Opel Astra). Van de aanvragen is 27% een WA-, 27% een beperkt casco en 46% een volledig casco verzekering.

Onafhankelijk vergelijken van verzekeringen

De Hoyhoy heeft geen banden met verzekeraars en kan dus onafhankelijk werken. Behalve autoverzekeringen vergelijkt de Hoyhoy ook opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen. Binnenkort volgen de vergelijkingen van ziektekostenverzekeringen, doorlopende reisverzekeringen, en rechtsbijstandverzekeringen. De Hoyhoy krijgt haar inkomsten uit het doorsturen van offerte-aanvragen. Vergelijk autoverzekeringen
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*