Care schadeservice verzekeraars gaan harder sturen bij schade

Care schadeservice verzekeraars gaan harder sturen bij schade

Directeur Johan van Klinken van Care Schadeservice verwacht dat autoverzekeraars harder gaan sturen bij schade. Dat schrijft Autokompas.

De Nederlandse Bank gaat strenger toezicht houden op de autoverzekeraars. De verzekeraars brachten niet-kostendekkende premie in rekening om het marktaandeel te behouden of uit te breiden. De autoverzekeraars moeten nu voorzieningen treffen om hun solvabiliteit niet in gevaar te brengen. Een mogelijkheid is het verhogen van de premie. Een andere mogelijkheid is het sturen bij schade. Uit onderzoek van Hoyhoy.nl is gebleken dat 74 procent van de autoverzekeraars op de één of andere manier stuurt bij schade.

Volgens Van Klinken hebben autoverzekeraars een gezonde interesse in het onderwerp ‘WA sturing’. Van Klinken wil graag nadenken over een manier waarop ongestuurde klanten naar een geselecteerd netwerk gaan. Verzekeraars hebben zodoende lagere kosten/offertes en het netwerk heeft meer werk.

Een autoverzekering ontdekken, die niet bij schade stuurt? Bekijk ons overzicht en vergelijk uw autoverzekering: Vergelijk autoverzekeringen Autoverzekering berekenen

Bron: Autokompas

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*