Ik heb schade wat nu

Ik heb schade wat nu

Door de ijzel bent u tegen een andere auto aan gegleden of een andere auto heeft u geraakt. Dat is heel erg vervelend, aangezien u een flinke schade heeft. Wat doet u nu?

Allereerst bekijkt u of u zelf in orde bent. Voelt u zich niet goed? Bel dan zo snel mogelijk 112.

Alleen blikschade?

Dan is het beter als u zo snel mogelijk een veilige plaats opzoekt. Vooral op de snelweg is het belangrijk om naar een parkeerplaats te gaan. U hoeft bij een aanrijding niet op de politie te wachten. U heeft namelijk geen proces-verbaal nodig voor de afwikkeling van de schade.

De autoverzekering heeft genoeg aan een zorgvuldig ingevuld schadeformulier.

  • Vul de voorkant van het formulier in samen met de andere betrokkene(n). Doe dat zo volledig mogelijk en maak een duidelijke situatieschets
  • Maak indien mogelijk foto’s van de schade aan uw auto
  • Noteer de naam- en adresgegevens van eventuele getuigen
  • Zorg dat de betrokkene de voorkant van het schadeformulier ook ondertekend
  • Iedere betrokkene krijgt vervolgens één van de exemplaren
  • Vul vervolgens de vragen op de achterkant in. Dit kan u ook later thuis doen.

Het schadeformulier stuurt u zo snel mogelijk naar uw verzekering.

Als u via Hoyhoy.nl een autoverzekering heeft afgesloten neemt CED Claims Services uw schade in behandeling. CED zal ook bekijken of de schade onder de dekking van uw autoverzekering valt. Via uw polismap houdt het CED u op de hoogte. Zij zullen contact met u opnemen, wanneer zij nog vragen hebben of wanneer er stukken ontbreken. Ook zullen zij u laten weten of de schade vergoed wordt.

Als u direct bij de autoverzekeraar uw verzekering heeft afgesloten, zult u ook bovenstaande stappen doorlopen, maar dan met behulp van uw verzekeraar.

Vergelijk uw autoverzekering

Verzekeraars sturen bij schade

Het kan handig zijn om bij een schade gebruik te maken van het schadeherstelnetwerk van uw autoverzekeraar. 74 procent van de autoverzekeraars stuurt u bij schade naar geselecteerde bedrijven. Bij ruitschade stuurt zelfs 86% van de verzekeraars u naar een gecontracteerd bedrijf.

Als u niet naar een geselecteerd bedrijf gaat ‘straffen’ sommige autoverzekeraars u door een lagere vergoeding te geven. Andere verzekeraars moedigen u juist aan om naar een gecontracteerd bedrijf te gaan door een lager eigen risico te rekenen.

Ga dus niet gelijk naar het mannetje op de hoek, want het kan u veel geld schelen, als u bij uw verzekeraar navraagt waar u het beste uw schade kunt laten herstellen.

Is de dader doorgereden? Ga dan naar het Waarborgfonds Motorverkeer .

Vergelijk autoverzekeringen Autoverzekering berekenen
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*