Inbraakpreventie: 10 tips voor als jij op vakantie bent
Inbraakpreventie: 10 tips voor als jij op vakantie bent
De dag die je wist dat zou komen: je vakantie begint. Je gaat die langverwachte rondreis maken, een weekendje naar het strand of lekker met de familie naar de camping. Wat je ook gaat doen, laat inbrekers vooral denken dat je thuis bent. Want die zitten met smart te wachten op jouw afwezigheid. We hebben wat tips voor je om het ze niet te gemakkelijk te maken.

Inbraakpreventie-tips

De vakantieperiode is voor inbrekers ideaal. Een uitgebreide verzekering biedt dekking als er iets gebeurt, maar het liefst voorkom je inbraak natuurlijk.
  • Laat je buren weten dat je op vakantie bent. Dan kunnen zij een oogje in het zeil houden.
  • Heb je een oprit? Zorg dan dat er af en toe een auto op staat. Eventueel kunnen de buren die van hen er af en toe neerzetten.
  • Zorg af en en toe voor wat licht in de duisternis. Scoor een tijdsschakelaar en stel het tijdstip in waarop de lichten aan en uit moeten in huis. Dat kost ook meteen minder energie dan de hele vakantie de lichten laten branden.
  • Zet wat gezelligheid in het zicht. Door koffiekopjes en een tijdschrift op tafel ziet je huis er bewoond uit.
  • Maar, leg natuurlijk geen kostbare dingen in het zicht. Dus leg je iPad in de kast.
  • Verstop je afvalcontainer, bij de buren of in je garage. Zo voorkom je dat deze fungeert als opstapje. Dit geldt trouwens ook voor ladders en dergelijken.
  • Installeer automatische verlichting buitenshuis. Inbrekers staan niet graag in de spotlight.
  • Laat geen post slingeren. Vraag vrienden of buren om dit af en toe uit het zicht te leggen. Een stapel post achter de deur is namelijk hét teken dat er niemand thuis is.
  • Heb je struiken of een heg rondom het huis? Maak ze lekker kort. Dan is het huis goed te zien voor voorbijgangers.
  • Zorg ervoor dat alles dicht en goed op slot is. Voorzie je voor- en achterdeur eventueel van een anti-inbraak strip. Zo wordt het een stuk lastiger om binnen te komen.

Niet te voorkomen, wel te verzekeren

Ook al hou je je aan alle tips, woninginbraak kan helaas iedereen overkomen. Een goede woonverzekering is dus altijd een goed idee! Met een inboedelverzekering verzeker je diefstal van losse spullen in je woning. Met een opstalverzekering verzeker je schade aan de woning zelf. Controleer bij het afsluiten dus goed wat er wordt gedekt bij diefstal; niet alles wordt namelijk vergoed. Door te vergelijken vind je jouw ideale verzekeringen en kun je een hoop geld besparen. En dat geef jij dan weer uit aan je favo vakantiedrankje.  
Fijne vakantie!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*